"Cifrele vor fi facute publice abia dupa ce se primeste acordul expertilor Comisiei Europene. Nu excludem ca vor avea loc schimbari, in unele cazuri substantiale", au mentionat sursele.
Potrivit unor date prezentate recent de ministrul Economie
"Cifrele vor fi facute publice abia dupa ce se primeste acordul expertilor Comisiei Europene. Nu excludem ca vor avea loc schimbari, in unele cazuri substantiale", au mentionat sursele.
Potrivit unor date prezentate recent de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, valoarea taxei ar urma sa ramana la 161 de euro pentru masinile noi, cu motor Euro 4 si capacitate cilindrica sub 1400 centimetri cubi. Pentru autoturismele din aceeasi categorie dar cu vechime de 1-2 ani, taxa s-ar putea reduce de la 284 de euro la 139 de euro, iar pentru cele de 4-5 ani de la 299 de euro la 111 euro. Niveluri mai ridicate ale taxelor vor ramane la masinile non euro, desi in scadere fata de valorile actuale. Pentru masinile non euro cu motor pana la 1400 cmc, de 15-16 ani, taxa s-ar putea reduce de la 4007 euro la 2.464 euro. Pentru vechimea de 20-21 de ani, valoarea coboara de la 4007 euro la 1120 euro. Pentru autoturismele cu motor Euro 5 nu se plateste taxa de prima inmatriculare. CE a solicitat Romaniei, in scrisoarea de notificare transmisa in luna martie, modificarea sistemul de taxare a autovehiculelor, argumentand ca reglementarile actuale sunt discriminatorii in cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale blocului comunitar. Comisia a anuntat ca va initia procedura legala impotriva Romaniei in cazul taxei pentru prima inmatriculare, considerand ca masura nu respecta normele europene, in pofida discutiilor intensive purtate cu autoritatile romane. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.