Mega-spectacol sibian: intre 24 mai si 3 iunie are loc cea de-a XIV-a editie a Festivalului International de Teatru.

Cifrele sunt impresionante : 350 de reprezentatii zilnice, 191 de tari participante, aproximativ 80.000 spectatori asteptati in fiecare zi, a anuntat intr-o conferinta de presa de la casa UNITER directorul festivalului, Constantin Chiriac.

Pentru 11 zile, Sibiul va deveni o imensa scena. Spectacole de teatru, expozitii, conferinte, workshop-uri, lansari de carte, lecturi publice vor lua cu asalt teatre si muzee, piete si biblioteci, parcuri si parcari, biserici si cluburi. Calitatea spectacolelor de teatru este garantata de nume sonore de regizori ca Silviu Purcarete, Tompa Gabor, Mihai Maniutiu, Alexandru Dabija, Radu-Alexandru Nica, Andrei Serban dar si de alte prezente marcante din Germania, Anglia si Japonia. De asemenea, festivalul anunta instalatii si productii de strada explozive.

Daca pentru Constantin Chiriac festivalul este in primul rind un spatiu al dialogului, al intilnirii, pentru Sergiu Nistor, comisar pentru programul "Sibiu, capitala europeana 2007", importanta evenimentului sta mai ales in puterea lui de a regenera spatiul si viata culturala din Sibiu .

Una dintre intrebarile care planeaza asupra editiei de anul acesta, subintitulata "Next", este, in opinia organizatorilor, ce se va intimpla cu orasul dupa ce nu va mai fi Capitala Europeana. Directorul festivalului crede ca trebuie gindita de pe acum o continuare de aceeasi anvergura, un „next". De asemenea, reprezentantul Comisiei Europene, Donato Chiarini, s-a declarat convins ca festivalul si Sibiul in general vor fi niste "catalizatori" pentru intreaga Romanie in drumul spre Europa.

Programul Festivalului de Arta Neconventionala de la Sibiu, pe www.cotidianul.ro/select