Cupa UEFA ramine la Sevilla, clubul andaluz cistigind la penalty-uri impotriva conationalilor de la Espanyol.

Anii buni ai Sevillei par sa nu mai aiba sfirsit. In top si cu sanse la victoria finala in Primera Division, echipa lui Juande Ramos a cistigat pentru a doua oara consecutiv Cupa UEFA si va mai juca si finala Cupei Spaniei. Este singura echipa din Europa care poate cistiga toate competitiile in care a fost angrenata in acest sezon, iar o mare parte din merite le are antrenorul Ramos. Invinsa de miercuri noapte are de ce sa regrete: l-a scapat printre degete pe actualul tehnician al andaluzilor, care a stat pe banca lui Espanyol in 2002, dar a fost demis inainte de finalul sezonului.

Sevilla a inceput superb, cu un gol marcat de Adriano, dupa ce brazilianul primise o pasa extraordinara de la Palop, nemaifiind nevoie decit de doua atingeri de balon pentru ca mingea sa intre in poarta lui Iraizoz. A fost debutul unui meci perfect pentru portarul Sevillei, eroul noptii la Glasgow. Espanyol a egalat rapid, iar pina la finalul celor 90 de minute cei doi tauri spanioli s-au ciocnit spectaculos. Echilibrul partidei parea sa se rupa o data cu eliminarea lui Moises (68), dar Espanyol a rezistat bine, ducind meciul pina la loviturile de departajare. In prelungiri se mai inscrisese de doua ori (Kanoute si Jonatas), dupa care a venit din nou rindul lui Palop. Portarul Sevillei a aparat trei lovituri de la 11 metri, incuind vitrina clubului in care Cupa UEFA va mai sta un an.

Cotidianul madrilen „AS" l-a comparat pe Palop cu Duckadam, scriind joi ca marele portar roman si-a gasit in sfirsit mostenitorul. Ca portar al Stelei, Duckadam a aparat patru penalty-uri in finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, in 1986. Din pacate, la ora la care Palop facea minuni la Glasgow, aradeanul era la al patrulea vis, doborit probabil de grijile pe care le are ca membru de baza al PNG. „Am adormit la penalty-uri", a recunoscut Duckadam. El a negat o parte a articolului din „AS", cea care spunea ca patronul Realului din 1986, Mendoza, i-ar fi oferit un Mercedes pentru ca a privat marea rivala, Barcelona, de un trofeu atit de important. „Nu mi-a dat nici macar o roata", a dezmintit fostul portar al Sevillei.