PNL acuza „campania opulenta"

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban crede ca sumele cheltuite de PD si de sustinatorii lui Traian Basescu in aceasta campanie sint „uriase". El a avansat si o suma. 12 milioane de euro. „Dupa evaluarile preliminare pe care le-am facut, PD si sustinatorii lui Traian Basescu au cheltuit sume uriase de cel putin 12 milioane de euro. De unde au avut acesti bani pentru o campanie atit de opulenta?", se intreaba Orban. (R.B.)

ANI are certificat de nastere

Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a promulgat joi Legea ANI. Proiectul a suscitat imense dispute pe piata politica fiind cerut insistent de oficialii UE. A fost aprobat de Guvern inca din 5 iulie 2006. Cu greu a trecut de Camera Deputatilor, intr-o forma mult modificata, iar Senatul si-a dat votul final abia pe 9 mai anul acesta. (D.D.)

UDMR negociaza cu oricine

Liderii UDMR au indulcit deja tonul razboinic la adresa lui Traian Basescu. Intrebat in legatura cu informatiile aparute in presa privind crearea unei noi majoritati si a unui nou guvern dupa 19 mai, presedintele UDMR Hunedoara, Iulius Winkler, a refuzat ieri sa le comenteze, spunind doar ca Uniunea este dispusa la dialog cu orice forta politica democratica si poate sa se alieze cu orice partid care este de acord sa includa in programul de guvernare obiectivele UDMR. (R.B.)