S-a nascut intr-o Romanie comunista, unde mancarea, hainele si libertatea erau "la ratie", ceea ce a invatat-o mai tarziu sa aprecieze si cele mai mici lucruri pe care i le-a oferit viata. A plecat din Romania impreuna cu parintii si-sI aminteste ca
S-a nascut intr-o Romanie comunista, unde mancarea, hainele si libertatea erau "la ratie", ceea ce a invatat-o mai tarziu sa aprecieze si cele mai mici lucruri pe care i le-a oferit viata. A plecat din Romania impreuna cu parintii si-sI aminteste ca au avut voie sa ia cu ei, in Germania, doar doua valize mici. SUCCESUL. Astazi, Mariana Bozesan este o femeie de succes - a reusit in afaceri, in cercetare, conduce o organizatie cu orientare filantropica din Silicon Valley (www.sageera.com) si a scos o serie de lucrari foarte apreciate de specialisti, in care si-a invatat cititorii sa traiasca sanatos. Cercetarile Marianei Bozesan au inceput in 1999, dupa ce, timp de 20 de ani, s-a luptat cu kilogramele in plus si cu afectiunile provocate de acestea. A renutat la dietele chinuitoare, dar si la cariera de succes pe care o avea in domeniul tehnologiilor inalte si a inceput sa caute solutia pentru a ajunge la o greutate normala si o viata sanatoasa. A reusit. APRECIERI. Cartea Marianei Bozesan "Dieta pentru o noua viata" a cucerit publicul, dar si specialistii ( a fost apreciata de experti ca Deepak Chopra, dr. Robert Young, dr. Elson Haas, dr John Gray). Romanca ofera un program din 8 pasi "pentru a slabi sI a te mentine in forma sI dezvaluie "88 de secrete ale dieteticienilor". Rezultatele cercetarilor romancei in domeniul nutritiei pot fi gasite si comentate sI pe blogul acesteia: http://dfnl.blogspot.com. CARIERA Potrivit prezentarii facute de Editura Curtea Veche, care a tradus, pentru Romania, "Dieta pentru o viata mai buna", inainte de a deveni intreprinzator Mariana Bozesan a detinut pozitii de conducere la mai multe firme de tehnologie din clasamentul Fortune 500, precum corporatiile Oracle si Digital Equipment. La Oracle a fost director de marketing pentru relatia cu compania Hewlett-Packard si director de dezvoltare a afacerilor pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Mariana Bozesan a mai lucrat pentru corporatia Digital Equipment inainte ca aceasta sa fuzioneze cu Compaq, in prezent Hewlett-Packard. A fost director de marketing pentru retele deschise la Paris, in Franta, si director de marketing pentru inteligenta artificiala la München, in Germania.
Mariana Bozesan este si presedinte si fondator al Bozesan, o organizatie filantropica privata, care contribuie la educatia tinerilor din Africa, China, India si fostele tari comuniste. Romanca este absolventa a universitatii Stanford si a universitatii Karlsruhe din Germania, are un masterat in inteligenta artificiala si calculatoare, o diploma in calculatoare si matematica si o diploma in istorie europeana la universitatea Karlsruhe din Germania. In prezent, traieste impreuna cu familia in zona golfului San Francisco si in Bavaria (Germania).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.