Mai multi culturisti care incearca sa aiba un fizic cat mai impresionant se transforma in variante insufletite ale personajului de desen animat Popeye marinarul, relateaza presa americana. Printre culturistii din SUA si nu numai, circula o moda, si
Mai multi culturisti care incearca sa aiba un fizic cat mai impresionant se transforma in variante insufletite ale personajului de desen animat Popeye marinarul, relateaza presa americana. Printre culturistii din SUA si nu numai, circula o moda, si anume injectarea unui soi de ulei sintetic in muschi, astfel incat acestia sa se dezvolte cat mai mult. Substanta, produsa de mai multe companii, dar cunoscuta in general ca "synthol", intareste fibrele musculare si creeaza un aspect ciudat de umflat al muschilor. Fara sa mai apeleze la antrenamente extenuante, cei care folosesc aceasta substanta pot ajunge sa aiba bratele mai groase decat picioarele! Se pare ca syntholul a atras atentia si culturistilor din Marea Britanie care isi doresc si ei "se se umfle instant". Jim McVeigh, de la Centrul de Sanatate Publica din Liverpool, a declarat ca "in ultimul an am auzit de cateva cazuri in care barbatii au ales sa foloseasca synthol. Si pe Internet exista o gramada de forumuri unde oamenii intreaba despre acest ulei... se pare ca a trezit, din pacate, interesul multora". Atunci cand syntholul este injectat in muschi, corpul nu il asimileaza atat de rapid, astfel ca apare aspectul de "umflat". McVeigh, care ii considera pe cei care folosesc aceasta substanta drept nebuni, explica faptul ca: "aceasta substanta nu dezvolta muschii; doar umfla tesuturile astfel incat muschii sa para mai mari. Ceea ce oamenii nu vor sa inteleaga este faptul ca se pot imbolnavi grav daca o folosesc. Exista cateva cazuri teribile de inflamare a tesuturilor din cauza aceasta. Vasele de sange se pot sparge si se poate ajunge in situatii limita". Autoritatile din SUA au declarat de asemenea ca acei culturisti care folosesc synthol pot face embolii pulmonare, care pot fi fatale, mai ales in cazul in care acestia isi injecteaza accidental substanta direct intr-un vas de sange mai mare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.