PSD si PRM si-au dat mina pentru ultimul bal al campaniei contra lui Basescu.6.000-8.000 de oameni. Atit de mare a fost capacitatea de convingere a PSD, PRM si PC la ultimul miting al campaniei electorale pentru demiterea lui Traian Basescu. „Vedetele" manifestatiei desfasurate in piata din fata Academiei Militare au fost Corneliu Vadim Tudor si Mircea Geoana, adica liderii PRM si PSD. Presedintele PC, Dan Voiculescu, a renuntat sa-si mai faca aparitia in piata. Vadim si Geoana nu au vrut sa apara impreuna pe scena.

Primul vorbitor a fost liderul PRM, prefatat de Irina Loghin, cu al ei „Doamne, ocroteste-i pe romani!", cintat de mai multe ori. Vadim Tudor parea tare nevorbit. Discursul lui a durat peste 30 de minute si a fost foarte dur la adresa lui Traian Basescu si a Partidului Democrat, pe care i-a numit o „gasca de mafioti". Vadim a vorbit despre „cariera de securist" „ a lui Traian Basescu care „a calcat pe cadavre" si a anuntat ca a cerut o expertiza psihiatrica pentru seful suspendat al statului.

In locul „ne-zdravanului la cap" Basescu, Vadim l-a laudat pe Nicolae Vacaroiu. Despre PD a anuntat ca ar putea fi scos in afara legii daca se comporta in acelasi fel ca pina acum. Seful PRM a interactionat cu multimea cerindu-i acesteia sa raspunda cu „Da" la intrebari precum: „E Basescu imoral?", „E Basescu mincinos?", „E Basescu mafiot?", „E Basescu hingher?". Dupa liderul PRM, pe scena au urcat trupele Ca$$a Locco si Simplu. De aducerea lor in fata demonstrantilor s-a ocupat Organizatia de Tineret a PSD. De altfel, pe tot parcursul discursului lui Corneliu Vadim Tudor, hitul care a facut cele mai mari furori in rindurile multimii a fost tocmai cel al baietilor de la Ca$$a Loco: „Ce bine-mi pare ca ai luat teapa!"

Mircea Geoana a urmarit evenimentele de undeva din spatele scenei, unde a facut numeroase poze cu activistii partidului. Cu un fular rosu la git, Geoana si-a inceput discursul multiplicind de vreo cinci numarul celor prezenti in piata, el salutind vreo 50.000 de iubitori ai democratiei. Si a continuat in ritmul consacrat la ultimele mitinguri: „Cum voteaza Teleorman?" „Cum voteaza Galatiul?", „Cum voteaza Romania?". Iar poporul pesedisto-peremist-pecist i-a raspuns: „Da".

Usor-usor, tonul lui Mircea Geoana a luat valente apostolice: „Mergeti si spuneti-le vecinilor, rudelor voastre cum sa voteze pe 19 iunie: «Da»", si a sfirsit intr-un discurs de candidat la Presedintie, imbibat de promisiuni: „«Da», pentru pensii mai bune! «Da», pentru salarii mai bune! «Da», pentru subventii in agricultura!" La microfon a urmat Ion Iliescu, care a amintit manifestantilor de victoria sa din urma cu 17 ani. „Sa fie premisa incurajatoare sa punem stavila tendintei autoritare. Basescu este un fel de Ceausescu 2!".