Liderul PSD crede ca sondajele de opinie si informatiile despre negocierile PSD-PD fac parte dintr-un „imens plan de intoxicare".

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a vorbit ieri, in ultima sa conferinta de presa de pina la referendum, de un „imens plan de intoxicare" pus la cale de Traian Basescu si de liderii PD. „Sint sondaje cu rezultate aiuritoare, complet diferite decit realitatea de pe teren", a afirmat Geoana, facind referire la sondajele INSOMAR si MMT, care dadeau scoruri de aproape 80% in favoarea lui Basescu. „Scorul real e mult mai strins. Meciul se joaca", a dat asigurari liderul PSD. El a spus ca, din datele pe care le detine, „sintem in zona 50 si ceva la 40 si ceva".

Geoana avertizeaza asupra incercarilor lui Traian Basescu de a pregati asa-zise „mitinguri spontane", dupa referendum, prin care sa se puna presiune pe cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea. Un astfel de miting, anunta Geoana, ar putea avea loc luni. „Se pregateste o escaladare a crizei politice." Tot o intoxicare este, in opinia lui Geoana, si informatia pe care a publicat-o ziarul nostru in editia de ieri: „In subteranele PSD se coace impacarea cu Basescu". „Ideea ca exista o negociere intre PSD si PD este o intoxicare", a afirmat Geoana. Ziarul nostru cita in editia de ieri mai multe declaratii ale liderilor PSD care anuntau pregatirea unei motiuni de cenzura impotriva guvernului Tariceanu.

Vasile Dincu, vicepresedinte PSD, mergea si mai departe si spunea: „Se va incerca si gasirea unei noi majoritati parlamentare. E greu de spus acum si cum se va face. Nu vor fi pasi concreti pina dupa referendum. Cind se vor deschide urnele vor incepe negocierile".

Si Ioan Rus, vicepresedinte PSD, a negat ieri presupusele negocieri PSD-PD. „Speculatiile aparute in unele cotidiene centrale privind negocieri care sa aduca PSD la guvernare sint simple acte de diversiune inainte de referendum, iar faptul ca sint publicate in ultima zi de campanie nu este intimplator, mizindu-se pe o demobilizare a sustinatorilor actiunii de demitere a presedintelui", se arata intr-un comunicat de presa remis joi presei de Ioan Rus. Liderul Grupului de la Cluj lasa insa sa se inteleaga ca se anunta discutii aprinse in interiorul partidului. „Punctele noastre de vedere le exprimam in interiorul partidului, atit eu, cit si ceilalti colegi ai nostri din Transilvania, iar orice decizie pe care conducerea PSD o va lua este valabila si pentru noi", a subliniat Rus.

Liderul PD, Emil Boc, a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca PD nu va guverna cu PSD pina in 2008, dar ca ambele partide se pot „aseza la masa" pentru a realiza propunerile presedintelui Basescu, referitoare la votul uninominal, la reducerea numarului de parlamentari, la educatie si la sanatate.