Ce-ar fi de cistigat pentru mine ca telespectator, dupa 19 mai. Am o propunere urgenta pentru media romanesti, mai ales pentru acelea preocupate de publicul numit „de calitate". E timpul s-o lasam mai moale cu talk-show-urile!

Talk-show-ul a capatat noi atribute in Romania. Este o productie extrem de ieftina, care poate aduce audienta prin spectacol verbal. Nu atit prin scenarii comice bine gindite, cit prin comic involuntar si urlete tribale de diverse intensitati. Ce rost are sa cheltuiesti aiurea pe decor sau pe montaje alambicate ori deplasari pe teren? Cind e mai usor sa aduci un domn cu diaree verbala sa verse in fiecare seara cam aceleasi lucruri, cu aceiasi parteneri de dialog, dindu-i in cap lui Basescu din orice pozitie, eventual. Am descris Antena 3 acum, care difuzeaza productii externe foarte bune, dar le echilibreaza cu gazi, cristoi si alti mari jurnalisti. Asta nu inseamna ca placerea vorbei fara sens nu a cuprins ca o plaga, mai ales inainte de referendum, posturi de toate felurile.

O televiziune de referinta ar trebui sa aiba maximum doua talk-show-uri. Si Realitatea sufera grav de inflatie de opinie. E adevarat ca, de referendum, poti sa vinzi usor, fara costuri, orice are ca subiect Basescu sau 322. Viitorul nu e asta. Si vorbesc despre viitorul foarte apropiat. Netul imi ofera pina si filmare bruta in cantitati uriase. Am promptitudine mai mare din www. Ce astept de la o televiziune quality sint montajul si regia unor jurnalisti experimentati. Vreau de la o televiziune de stiri plusvaloare tehnica, de regie si de imaginatie. Talk-show-urile trebuie sa fie putine si sa fie chiar eveniment de televiziune. Sper ca dupa 19 marea lehamite de talk-show va aduce ceva pofta de documentar, de material de televiziune misto, cu imagine spectaculoasa, abordare creativa si mai putine fete spilcuite. Vorba cuiva: da’ ceva viata adevarata aveti la televizor?