Echipajul elicopterului, care se deplasa dinspre localitatea Turnu Magurele spre Dabuleni, a sesizat "unele indicii" privind starea tehnica a aparatului care a fost schimbat pentru eliminarea oricarui risc, fara ca vreunul dintre membrii delegatiei s
Echipajul elicopterului, care se deplasa dinspre localitatea Turnu Magurele spre Dabuleni, a sesizat "unele indicii" privind starea tehnica a aparatului care a fost schimbat pentru eliminarea oricarui risc, fara ca vreunul dintre membrii delegatiei sa fie in pericol. "Ca urmare, dupa aterizarea conform planificarii, s-au luat decizia continuarii drumului spre Bucuresti, cu un alt aparat, pentru a elimina orice risc. Nu a fost pusa in pericol viata nici unui membru al delegatiei sau a echipajului", se arata intr-un comunicat al Guvernului.
In elicopter, alaturi de premier se afla si ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes.
Desi in zona exista un punct de aterizare bine marcat, elicopterul a aterizat pe marginea digului, sub linia de inalta tensiune, la aproximativ doua sute de metri distanta de locul stabilit initial. Cei doi oficiali s-au intors la Bucuresti cu un al doilea aparat, sosit in timp ce premierul si ministrul Agriculturii inspectau statia de irigatii de la Sadova-Corabia. Premierul si ministrul s-au intors la Bucuresti, de unde Tariceanu a plecat mai departe, spre judetul Cluj, unde are programata o vizita de lucru.
"Nu a fost nici o problema, iar proba este ca am ajuns. Am plecat cu un elicopter si am ajuns cu un avion pentru ca dura prea mult deplasarea. Am aterizat bine, sunt bine si sanatos", a spus Tariceanu.
Greutatea lui Remes, subiect de glume
Premierul Tariceanu a glumit, miercuri, in timpul sedintei de Guvern cu Decebal Traian Remes pe tema deplasarii, afirmand ca se teme ca aparatul sa nu se "incline" din cauza greutatii ministrului Agriculturii, informeaza Mediafax. Premierul i-a spus lui Remes, in sedinta Guvernului, ca intentioneaza sa inspecteze personal sistemele de irigatii din tara si ca doreste ca ministrul sa il insoteasca. "Imediat, premierul a adaugat, glumind, ca se teme totusi sa il ia pe Remes in elicopter, ca nu cumva greutatea acestuia sa incline aparatul intr-o parte. Ministrul i-a spus ca va sta pe mijloc, dar premierul l-a atentionat, tot glumind, ca elicopterul se va apleca in acest caz pe spate", au relatat surse din mai multe ministere.
Ministerul Agriculturii decide zonele calamitate
Premierul a efectuat, ieri, o vizita in judetul Dolj, insotit de ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, si a declarat ca Ministerul Agriculturii va decide daca judetul va fi declarat sau nu zona calamitata, iar Remes a sustinut ca nu poate da raspunsuri "pe ipoteze". Cei doi oficiali, insotiti de ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, au inspectat statia de pompare a apei de la Dabuleni. "Am vizitat doua mari statii de irigare din judetele Teleorman si Dolj. S-au facut eforturi, in ultimele zile, pentru a-i sprijini pe toti producatorii agricoli care s-au reunit in organizatii", a afirmat Tariceanu. Remes a fost intrebat daca masurile de protectie a producatorilor agricoli decise marti in urma unei sedinte a Comitetului pentru situatii de Urgenta au fost luate cu intarziere. "Se poate sa fi ajuns eu prea tarziu la minister sau poate chiar degeaba", a raspuns Remes. Potrivit directorului Directiei Agricole Dolj, in judet sunt aproximativ 72.000 ha de culturi calamitate de seceta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.