In lucrarea amintita ziaristul autosuspendat de la ZIUA apreciaza criza politica actuala din Romania drept drept un puci la adresa presedintelui ales, Traian Basescu.
Lucrarea cuprinde editorialele lui Roncea publicate in ZIUA incepand de la al
In lucrarea amintita ziaristul autosuspendat de la ZIUA apreciaza criza politica actuala din Romania drept drept un puci la adresa presedintelui ales, Traian Basescu.
Lucrarea cuprinde editorialele lui Roncea publicate in ZIUA incepand de la alegerea lui Basescu in functia de presedinte, analizele Asociatiei Civic Media privind avansul rusesc in spatiul politico-economic romanesc si miza Marii Negre, precum si o sinteza intitulata "Proiectul lichidarii lui Traian Basescu". Asociatia "15 Noiembrie 1987" precizeaza intr-un comunicat "Avand in vedere reaparitia in spatiul public a discutiilor privind regimul comunist, tinand cont ca anul acesta se implinesc 20 de ani de la revolta anticomunista din 15 noiembrie 1987 de la Brasov Asociatia 15 Noiembrie 1987 intentioneaza realizarea unei serii de manifestari in cadrul Anului Rezistentei Anticomuniste". In cadrul conferintei de ieri de la Brasov au fost citite mesaje din partea Patriarhului BOR IPF Teoctist si presedintelui suspendat Traian Basescu.
Volumul a fost apreciat de participantii la conferinta, mai ales apelul lansat pentru apararea institutiei presedintiei si a fost condamnat planul de lichidare al lui Traian Basescu prezentat in volum. Detinutii politic prezenti la manifestare au cerut modificarea Raportului Tismaneanu si si-au exprimat satisfactia pentru condamnarea comunismului de catre Traian Basescu. "Davai ceas, Davai Traian" va fi lansata si la Bucuresti in cadrul festivalului de carte BookFest. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.