Conform Legii referendumului, fiecare participant la vot va prezenta biroului electoral al sectiei de votare cartea de identitate. Biroul electoral va inmana participantului buletinul de vot si stampila cu mentiunea "Votat". Participantul la referend
Conform Legii referendumului, fiecare participant la vot va prezenta biroului electoral al sectiei de votare cartea de identitate. Biroul electoral va inmana participantului buletinul de vot si stampila cu mentiunea "Votat". Participantul la referendum isi va exprima vointa in mod individual, intr-o cabina inchisa, aplicand stampila "Votat" numai in unul dintre cele doua patrate ale buletinului de vot, corespunzator optiunii sale. In cazul de fata, cei care sunt de acord cu demiterea presedintelui Basescu vor stampila "DA", iar cei care nu sunt de acord vor stampila "NU". Dupa ce a votat, participantul la referendum va indoi buletinul de vot, astfel ca pagina alba, care poarta stampila de control, sa ramana in afara, dupa care il va introduce in urna, avand grija sa nu se deschida. Stampila se restituie presedintelui. Prezenta oricarei persoane in cabinele de vot in afara celei care voteaza este interzisa. Participantul la referendum, care, din motive temeinice, constatate de presedintele biroului electoral al sectiei de votare, nu poate sa voteze singur, are dreptul sa cheme in cabina de votare un insotitor ales de el, in scopul de a-l ajuta. Pentru persoanele netransportabile din cauza de boala sau invaliditate, la cererea celor aflati in aceasta situatie sau la cererea organelor de conducere ale institutiilor sanitare sau de ocrotiri sociale, in care cei netransportabili se afla internati, presedintele biroului electoral al sectiei de votare desemneaza din cadrul biroului un numar de membri care se deplaseaza cu o urna speciala si cu materialul necesar votarii la locul unde se afla cel in cauza, pentru a se efectua votarea. Alegatorii care pe 19 mai se afla in alta localitate decat cea de domiciliu si vor sa voteze vor fi inscrisi pe liste electorale suplimentare si vor completa o declaratie pe propria raspundere in sensul ca nu si-au mai exercitat dreptul la vot in ziua referendumului. Cetatenii romani care voteaza in afara granitelor o pot face la una din sectiile de votare amenajate pe langa misiunile diplomatice ale Romaniei, in baza pasaportului. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.