Produsul analizat contine un colorant artificial care poate fi periculos pentru persoanele cu probleme de tiroida.  
Compoturile din fructe sunt o solutie practica pentru cei care nu au timp sa faca piata prea des. De cele mai multe ori acestea au o calitate buna, neavand in compozitie aditivi alimentari. Produsul analizat Fruit Cocktail Marco Polo contine: "apa (31,19%), piersici( 28,6), pere (22, 28%), zahar (8,74%), ananas( 3,4%), sirop de  glucozo-fructoza (2,86%), struguri( 1,43%), cirese colorate artificial cu E 127 (eritrozina) (1,43%), corector de aciditate: acid citric (E330) (0,07%)". Produsul are si eticheta nutritionala, insa nu este specificat daca valorile nutritionale date sunt pentru 100 de grame de produs sau pentru toata cutia de compot. De pe eticheta aflam ca produsul analizat are o valoare energetica de 64 kcal/ 271 kj.  
Produsul analizat face parte din gama compoturilor in care fructele au fost tratate termic inactivandu-se astfel enzimele, vitaminele, antioxidantii naturali si alte substante biologic active, scanzand totodata si biodisponibilitatea micro si macroelementelor. In plus, produsul utilizeaza pentru colorarea cireselor colorantul artificial eritrozina, periculos pentru suferinzii de tiroida precum si pentru cei sensibili si alergici la acest colorant, ne spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Compoturile din fructe nu sunt echivalente si nu pot inlocui consumul de fructe proaspete.   CONCLUZII. Specialistul nu recomanda ca produsul analizat sa fie consumat in exces, mai ales persoanelor sensibile la coloranti. Diabeticii vor tine cont de aportul de zaharoza si sirop de fructoza-glucoza. De asemenea, nu va fi consumat in exces de supraponderali si obezi, mai ales partea lichida a compotului.