Astfel, politistii aradeni au capturat, ieri, un transport de heroina intr-un automarfar bulgaresc care iesea din Romania prin vama Nadlac, in TIR fiind descoperite 50 de kilograme de droguri, valoarea de piata fiind de peste patru milioane de euro.
Astfel, politistii aradeni au capturat, ieri, un transport de heroina intr-un automarfar bulgaresc care iesea din Romania prin vama Nadlac, in TIR fiind descoperite 50 de kilograme de droguri, valoarea de piata fiind de peste patru milioane de euro. Politistii au dezmembrat autovehiculul pentru a stabili daca mai exista si alte stupefiante ascunse. De asemenea, ieri, autoritatile de frontiera de la punctul de trecere Lesovo, din Bulgaria, au descoperit 127 de pachete de heroina, care contineau 106,8 kilograme de substanta narcotica, estimata la zece milioane de leva, intr-un autocamion venit din Turcia. Agentii au gasit heroina in autocamion cu ajutorul unui caine politist, care a fost folosit la control si a gasit drogurile ascunse in cauciucurile masinii de marfa. Bulgarii l-au retinut si pe seful retelei. In 2005, in Istanbul, de la aceeasi retea a fost confiscata cantitatea de 153 kg heroina, iar in 2006, in aceeasi localitate, au fost confiscate 179 kg heroina.
TIR-ul in care au fost depistate drogurile s-a prezentat la iesirea din tara prin vama Nadlac. Masina avea o platforma de transport autoturisme, aceasta fiind goala, soferul anuntand ca merge in Germania. Politistii de frontiera aveau informatii despre un transport de droguri si astfel au avut suspiciuni ca soferul pleaca in Germania fara incarcatura, efectuand o verificare amanuntita a autotrenului. TIR-ul a fost dus intr-un service auto, unde a fost dezmembrat in prezenta procurorilor DIICOT si a politistilor de la Crima Organizata. In roata de rezerva a automarfarului au fost descoperite 50 de kilograme de heroina, drogurile fiind ambalate in 100 de pachete.
Karimi doborat
Unul dintre principalii traficanti de heroina din lume, iranianul Hossein Karimi, a fost prins cu ajutorul politistilor de frontiera romani. Traficantul, care locuia de 15 ani in Romania, a fost arestat in luna martie a acestui an, in Austria. Karimi a fost retinut in baza unui mandat de arestare international, emis de autoritatile americane. Karimi, liderul uneia dintre cele mai puternice grupari de trafic de droguri, a fost retinut in urma unei operatiuni spectaculoase in care au fost implicati politisti romani, alaturi de ofiteri SIE, politisti din SUA, Olanda, Turcia, Marea Britanie si Germania. Datorita colaborarii dintre autoritatile romane si cele specializate pe linia combaterii traficului international de droguri din cele cinci state, au fost confiscate peste 200 de kilograme de heroina, fiind arestati zeci de membri ai retelei internationale de producere si distributie de heroina.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.