Schimbare de orar la Fisc

Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti a stabilit ca, incepind de luni, programul de lucru cu publicul sa fie in zilele de luni, marti, joi si vineri in intervalul orar 8.30-13.00/15.00-16.30, iar in zilele de miercuri 8.30-13.00/15.00-18.30. Aceasta masura vizeaza atit structurile care au program de lucru cu publicul din cadrul DGFP-MB, cit si pe cele din cadrul Administratiilor Finantelor Publice de sector. Intervalul orar cuprins intre orele 13.00 si 15.00 va fi destinat activitatii de birou.

76 de euro anual pe medicamente

Un roman cheltuieste, in medie, 73 de euro pe an la farmacie, putin mai mult decit un bulgar (73 de euro) si mult sub un polonez (115 euro) sau un ceh (135), potrivit datelor BMI (Business Monitoring International) 2006, citate de compania Zentiva. Studiul mai arata ca rusii cheltuiesc cel mai putin, doar 46 de euro anual, iar la polul opus se afla germanii, care dau pe medicamente 485 de euro pe an. Segmentul de retail farmaceutic de la noi este evaluat la 4,6 miliarde de lei, cresterea fiind de 37% in primul trimestru din 2007, comparativ cu anul precedent.

Sondaj pentru taxa de autostrada

Ministerul Transporturilor va derula in perioada urmatoare un sondaj de opinie in rindul populatiei, pentru a afla daca soferii sint de acord sau nu cu introducerea taxei de autostrada si care ar fi cel mai potrivit nivel al taxei. „Sondajul va incepe saptamina viitoare si va evidentia, de asemenea, obiceiurile conducatorilor auto, respectiv pe ce distante conduc, cit de des, in cit timp parcurg un anumit numar de kilometri sau daca se deplaseaza mai ales in interes de serviciu", a declarat agentiei MEDIAFAX Septimiu Buzasu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor. Daca sondajul va arata ca populatia este de acord cu noua taxa, autoritatile vor analiza cazul fiecarei autostrazi, construita sau in curs de executie, iar tarifele vor fi stabilite diferentiat, pentru fiecare autostrada in parte.