Oltchim si „U" Jolidon Cluj joaca duminica, din postura de favorite, returul a doua finale de cupe Europene: Cupa Cupelor si Cupa Challenge.

Convins ca va iesi invingator la referendum, presedintele Traian Basescu vrea sa sarbatoreasca alaturi de handbalistele de la Oltchim, care, in proportie de 99%, vor cuceri cel de-al treilea trofeu continental din istoria clubului. Dupa cele doua Cupe IHF cistigate in 1984 si 1989, vilcencele au sansa sa isi imbogateasca palmaresul cu o Cupa a Cupelor.

Fetele antrenate de Gheorghe Tadici pornesc ca favorite in infruntarea cu handbalistele de la Byasen Trondheim, din partida retur a finalei Cupei Cupelor, gratie avantajului de sase goluri obtinut in Norvegia. „In proportie de 95%, presedintele Basescu va fi in tribune duminica la Vilcea", a confirmat presedintele clubului vilcean, Ion Gavrilescu. Desi promisese, la rindul lui, ca va fi prezent la finala, premierul Calin Popescu Tariceanu s-a razgindit, el urmind sa le intilneasca pe elevele lui Tadici, cel mai probabil marti, la Guvern.

Interesul pentru partida cu Trondheim a fost extrem de mare la Vilcea, cele 1.500 de bilete puse in vinzare de organizatori fiind vindute in mai putin de jumatate de ora. „Cele 1.500 de bilete, la care se adauga alte 500 de abonamente, au fost epuizate. Cererea a fost insa de trei ori mai mare. Ne-am facut si dusmani, pentru ca toata lumea voia sa fie in sala, dar atit s-a putut", a spus presedintele vilcencelor Ion Gavrilescu. In cazul in care vor intra in posesia trofeului, elevele lui Tadici vor fi recompensate cu cite 20.000 de lei fiecare. Meciul este programat duminica, de la ora 17.15, si va fi transmis in direct pe TV Sport.

Tot cu trofeul pe masa - Cupa Challenge - vor juca si handbalistele de la U Jolidon Cluj. Chiar daca in meciul tur, de la Cluj, echipa sa a reusit o victorie la noua goluri diferenta in fata sirboaicelor de la Naisa Nis, antrenorul Gheorghe Covaciu ramine cu picioarele pe pamint. „Nu cred ca noua goluri sint indeajuns pentru a cistiga Cupa Challenge. Noi vom incepe partida din Serbia de la scorul de 0-0 si sper sa nu avem surprize neplacute. In acest moment, eu cred ca sansele sint egale", a spus Gheorghe Covaciu. Partida este programata duminica de la ora 20.00 si va fi transmisa in direct la TV Sport.