In asteptarea debutului oficial al manifestarii, seful Executivului comunitar a facut cunoscuta pozitia Bruxelles-ului cu privire la divergentele intre Moscova si unele capitale europene. "Uniunea Europeana are 27 de membri, iar noi luam decizii baz
In asteptarea debutului oficial al manifestarii, seful Executivului comunitar a facut cunoscuta pozitia Bruxelles-ului cu privire la divergentele intre Moscova si unele capitale europene. "Uniunea Europeana are 27 de membri, iar noi luam decizii bazate pe solidaritate", a precizat Jose Manuel Barroso, la sosirea in orasul de pe malul fluviului Volga. "Sincer, nu astept nimic spectaculos de la aceasta reuniune. Cred de asemenea ca nu va fi nimic cu adevarat urgent", a adaugat presedintele Comisiei Europene, citat de Mediafax.
Discutiile urmeaza sa fie reluate, astazi, in format extins, printre subiectele de pe agenda figurand problematica energetica, schimbarile climaterice, admiterea Rusiei in Organizatia Mondiala a Comertului, dar si cooperarea in vederea solutionarii conflictelor inghetate din spatiul ex-sovietic, viitorul statut al provinciei Kosovo si programul nuclear iranian. Analistii anticipau ca negocierile pentru un nou parteneriat UE-Rusia, afectate de contenciosul ruso-polonez privind produsele din carne si calificate de Varsovia drept aflate intr-o adevarata "situatie de criza", nu se vor regasi in programul manifestarii. Atmosfera reuniunii de la Samara se anunta cu atat mai tensionata cu cat disputa ruso-estona privind reamplasarea monumentului dedicat Armatei Rosii continua, Tallinnul acuzand, ieri, Moscova de orchestrarea unor atacuri informatice asupra retelor sale de comunicatie. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.