Este compozitor, aranjor, dirijor, regizor muzical si operator de sunet. De-a lungul timpului a facut parte din formatiile Sideral, Mondial si Romanticii. Acum este regizor muzical la Societatea Romana de Televiziune. Mircea Dragan implineste maine
Este compozitor, aranjor, dirijor, regizor muzical si operator de sunet. De-a lungul timpului a facut parte din formatiile Sideral, Mondial si Romanticii. Acum este regizor muzical la Societatea Romana de Televiziune. Mircea Dragan implineste maine 62 de ani.     "Cu Sideral am invatat ABC-ul"  
"Aniversarea o voi petrece cu familia. Probabil voi alege o zi in care vor fi liberi si prietenii mei in care sa putem sta impreuna sa sarbatorim. Pe plan profesional, sunt de trei ani angajat in Televiziunea Romana, in functia de regizor muzical si ma ocup de «Surprize, surprize», plus alte emisiuni. Nu am neglijat partea componistica, lucrez in continuare, dar lucrez muzica instrumentala. Sunt in pregatire doua albume, unul este terminat, iar la celalalt inca lucrez. Sper anul acesta sa le pot lansa. Este o datorie mai veche pe care o am fata de publicul din Romania. Din partea mamei, provin dintr-o familie de muzicieni care au traditii de secole. Bunicul meu era violonist, bunica era profesoara de muzica si autoare de manuale scolare de muzica. De mic copil, de la 3-4 ani, nu m-am putut tine departe de pian. Vazand ca sunt asa dornic sa aprofundez acest talent, bunicii m-au incurajat foarte mult. Astfel am ajuns sa dau examen la Conservator. Inainte cu an de a intra la Conservator, m-am dedicat muzicii pentru tineret, disco, rock, pop, jazz-rock si alte stiluri prin care am trecut cu cele trei formatii ale mele. Prima a fost din a€™65 pana in a€™68 formatia Sideral, apoi din a€™68 pana la sfarsitul lui a€™71  a fost formatia Mondial, iar apoi din a€™72 pana in a€™91 a fost formatia Romanticii. Cu Sideral a fost un inceput foarte placut. Acolo am invatat ABC-ul cum s-ar spune. Apoi traditia a continuat cu Mondial care a avut o muzica de foarte mare calitate. Melodiile de atunci au ramas si pana acum in muzica romaneasca. Cu Romanticii am definitivat stilurile de muzica, fiind o formatie compusa din membrii mai profesionisti. Am cantat cu majoritatea vedetelor din Romania si cu o parte si din strainatate. In acelasi timp m-am dedicat si profesiei de compozitor, profesia mea de baza. In paralel din a€™78 m-am dedicat celei de-a doua profesii ale mele care este strans legata de muzica, aceea de regizor muzical. Imi place sa lucrez si partea tehnica, nu numai partea strict muzicala. Muzica pentru mine a insemnat foarte mult, viata mea, pentru ca prin ea am reusit sa-mi pastrez si acest tonus al vietii. Sunt o persoana activa, ma implic in multe proiecte. De un timp m-am implicat si in proiecte de muzica culta, clasica. Cea mai mare realizare este premiul castigat la Dresda, in a€™77, de compozitie si interpretare. De compozitie, pentru melodia «Maine» si de interpretare cu formatia Romanticii. Pe plan personal cea mai mare realizare este ca am o familie reusita."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.