De ce sa-l fi numit David pe "Vulpea" intr-o asemenea functie importanta dupa ce l-a dat afara de la serviciul secret? Mai mult, David tocmai ce-l numise consilier principal al ministrului pe Marian Santion, dusmanul de moarte al lui Ardelean de pe v
De ce sa-l fi numit David pe "Vulpea" intr-o asemenea functie importanta dupa ce l-a dat afara de la serviciul secret? Mai mult, David tocmai ce-l numise consilier principal al ministrului pe Marian Santion, dusmanul de moarte al lui Ardelean de pe vremea cand primul ocupa functia de sef al Directiei Generale Anticoruptie si reclamase, inainte sa-si dea demisia, amestecul lui Vasile Blaga, secondat de seful UM 0962, in anchetele interne ale departamentului, indreptate impotriva camarillei fostului ministru. Asadar, ce a determinat tandemul David - Santion sa-l reactiveze pe Ardelean, omul Grupului de la Cluj - condus de pesedistul Ioan Rus, si el fost ministru de Interne - intr-un departament cheie al MIRA, de data asta cu atributii si asupra reformei din Administratie? Sa fi fost Virgil Ardelean un manager atat de bun si sa nu ne fi dat noi seama?! Altfel, cum sa se ocupe Ardelean tocmai de managementul MIRA?! Ne miram si noi... "Vulpea" a excelat la bagat strambe, la intrigi, la manevre de culise impotriva adversarilor politici ai PSD si, mai apoi, ai PD. A fost un maestru al interceptarilor telefonice, evident, fara mandat si s-a putut lauda doar cu anihilarea unor bande din lumea interlopa, cand nu a mai avut acces la "cascaval", dupa cum a demonstrat ZIUA in cazul fratilor "Camataru", sau fratilor "Gemeni", pe care i-a bagat la puscarie dupa ce n-a mai avut nevoie de ei. Cata vreme a condus Politia Capitalei, o scurta perioada, fiind infiltrat in sistem de Ioan Rus, n-a excelat in nimic, dimpotriva, Bucurestii erau la discretia lumii interlope, iar coruptia din randul politistilor atingea cote maxime... Ne intrebam, din nou, ce-l recomanda pe Ardelean in postul de manager sef al MIRA?
Intr-un articol precedent, pe tema "Vulpii", scriam ca nu vad cum s-ar putea pastra Ardelean la Interne, mai ales ca sefii PNL nu vor inghiti servilismul acestuia fata de PD, dar in special fata de Cotroceni. Totusi, intrevazusem o portita de scapare: aceea ca Ardelean s-ar putea sa scoata de sub masa cateva dosare compromitatoare - ca doar cu asta s-a ocupat cat a condus serviciul secret - si, printr-un santaj politic, sa fie propulsat intr-un post important al MIRA. Iata ca asa s-a intamplat, ceea ce demonstreaza cat e de manipulabila clasa noastra politica, indiferent de culoare.
Si daca mi-a iesit previziunea in privinta pastrarii lui Ardelean la MIRA, se pune acum intrebarea ce va face "Vulpea" la conducerea Directiei Generale de Management Operational? Chiar cuvantul "operational" cu inflexiuni in zona serviciilor secrete ne da raspunsul. Ardelean va transforma serviciul intr-un nou instrument de presiune, caci atata timp cat dosarele patate ii stau la dispozitie, cat timp are radacini bine infipte la UM 0962, care este intesat de oamenii lui, "Vulpea" se va transforma intr-un jucator de temut, care va conduce pe mai departe, din umbra, politica ministeriala. Dar, de data asta, si reforma administrativa... Si tot in interesul Grupului de la Cluj, a carui miscare viitoare va fi un nou atac adresat conducerii PSD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.