Elicopterul care i-a transportat pe premierul Tariceanu si pe ministrul Agriculturii, Traian Remes, in judetul Dolj, pentru a inspecta sistemul de irigatii, a fost nevoit sa aterizeze la Dabuleni intr-un alt punct decat cel stabilit initial, din ca
Elicopterul care i-a transportat pe premierul Tariceanu si pe ministrul Agriculturii, Traian Remes, in judetul Dolj, pentru a inspecta sistemul de irigatii, a fost nevoit sa aterizeze la Dabuleni intr-un alt punct decat cel stabilit initial, din cauza unei defectiuni a aparatului de zbor, informeaza Mediafax.   Desi in zona exista un punct de aterizare bine marcat, unde un barbat imbracat in rosu astepta pentru a oferi indicatii pilotului, elicopterul a aterizat la doua sute de metri de locul stabilit initial. Pentru plecarea demnitarilor din Dabuleni a sosit un alt elicopter de la Bucuresti care a aterizat in punctul marcat si din care au coborat mai multi tehnicieni cu echipamente care s-au indreptat catre primul aparat de zbor.      NEGARE. Ajuns cateva ore mai tarziu la Cluj, de data aceasta cu avionul, unde face o vizita de lucru de doua zile, Tariceanu a negat insa informatia, spunand ca nu a avut probleme cu elicopterul, "asa cum s-a zvonit", iar aterizarea "a fost una normala, lipsita de risc". "Nu a fost nici o problema, iar proba este ca am ajuns. Am plecat cu un elicopter si am ajuns cu un avion pentru ca dura prea mult deplasarea. Am aterizat bine, sunt bine si sanatos", a spus Tariceanu.     CONFIRMARE. Incidentul este confirmat insa de directorul SRI, George Maior, care a declarat pentru Antena 3 ca elicopterul a avut o problema minora si ca putea merge mai departe, dar au preferat sa-l inlocuiasca cu un alt aparat. Aparatele apartin SRI. Si SPP a precizat ca elicopterul cu care se deplasa premierul a aterizat la Dabuleni fara incidente, la locul stabilit pentru aterizare, desi anumiti indicatori tehnici nu se situau in limita parametrilor. In final, si Tariceanu a recunoscut ca elicopterul care l-a transportat ar fi avut probleme tehnice, fiind nevoit sa se imbarce in altul.   Accidentul de zbor survenit in misiunea oficiala de ieri nu va fi ultimul, sustin specialistii, care cunosc vechimea flotei de elicoptere a Romaniei. O serie tragica de accidente aflate fie in dotarea fortelor aeriene, fie in cea a institutiilor civile de interventie au convins autoritatile de necesitatea unui program rapid de dotare cu elicoptere noi. Licitatia pentru innoirea flotei de elicoptere a Ministerului de Interne a fost intrerupta insa din motive financiare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.