Expozitia de pictura intitulata "Calatorie in amanunt" a artistei Rodica Ion se opreste in Bucuresti (Galeriile-Etaj ale Muzeului National al Literaturii Romane), dupa ce a fost prezentata de curand in Gallery 73 din Belgrad. Astazi, la ora 18.00, va
Expozitia de pictura intitulata "Calatorie in amanunt" a artistei Rodica Ion se opreste in Bucuresti (Galeriile-Etaj ale Muzeului National al Literaturii Romane), dupa ce a fost prezentata de curand in Gallery 73 din Belgrad. Astazi, la ora 18.00, va avea loc vernisajul in prezenta lui Constantin Stan. "Semnele de recunoastere pentru un creator sunt inscrise in opera sa. Este un exercitiu al prezentului pentru viitor. De aceea, atunci cand am ocazia, privesc cu mare atentie portretele, dar mai ales autoportretele artistilor plastici: vreau sa vad cum se interpreteaza ei insisi, nu cum se vad. Dintre acest punct de vedere <<Autoportrele>> Rodicai Ion sunt relevante si pentru ceea ce este si pentru ceea ce face tocmai pentru ca nu avem a face cu autoportrete figurative, ci cu unele de stari si ideatice. La 30 de ani, despre un pictor se poate spune ca este inca tanar, daca nu foarte tanar, cu tot ceea ce inseamna tineretea in arta: putere, cautare, ruptura, radicalitate. Ceea ce atrage atentia imediat la Rodica Ion este cu adevarat puterea", afirma Constantin Stan.
Tot astazi, la galeria UNA, va avea loc o manifestare intitulata "Ziua incepe noaptea", in cadrul careia va fi prezentata o proiectie video "Eclipsa <<Micului Print>> la Bucuresti", incepand cu ora 20.30. Filmul este semnat de Cornel Gheorghita. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.