Maestro Constanta a solicitat anularea licitatiei, intrucat CIT nu ar fi fost agreat de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sa deruleze operatiuni de lichidare de firme in zona Brasov, o conditie pentru inscrierea la licitatie. And
Maestro Constanta a solicitat anularea licitatiei, intrucat CIT nu ar fi fost agreat de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sa deruleze operatiuni de lichidare de firme in zona Brasov, o conditie pentru inscrierea la licitatie. Andrei Cionca, coordonator asociat al CIT, sustine ca actiunea Maestro se bazeaza pe "motive total nefondate si fara nici o legatura cu realitatea faptica". La randul lor, reprezentantii AVAS considera ca au procedat corect atunci cand au declarat castigatoare CIT. Practic, Comisia de analiza a AVAS a considerat tardiva contestatia depusa de Maestro privind criteriile de precalificare. "Instanta de judecata este singura institutie in masura sa se pronunte asupra veridicitatii argumentelor contestatoarei. Totusi, exista posibilitatea ca, pana la judecarea pe fond a acestei actiuni in justitie, procedura de lichidare voluntara sa fie suspendata de catre instanta. Contractul de lichidare prin care CIT a fost mandatata sa desfasoare procedura de lichidare voluntara fiind suspendat, societatea in lichidare nu ar mai avea conducere si nici angajati, urmand a se afla intr-o stare de incertitudine si confuzie. Procedura de valorificare a activelor societatii ar fi mult intarziata, etapele preliminare necesare derularii acesteia fiind intrerupte", a completat coordonatorul asociat al CIT. Acesta sustine ca "potentialii investitori interesati de achizitionarea activelor apartinand Tractorul UTB SA Brasov ar fi indepartati, partea din personalul disponibilizat, reangajat in vederea efectuarii operatiunilor de lichidare, si-ar pierde noile locuri de munca, iar satisfacerea intereselor creditorilor ar fi amanata pentru o perioada nedefinita".
Cine are interesul sa tergiverseze lichidarea voluntara?
Reprezentantii CIT au avertizat ca, datorita suspendarii procedurii de lichidare voluntara, exista "pericolul ca moratoriul instituit prin OUG nr. 3/2007 in privinta suspendarii aplicarii procedurii insolventei la societatile comerciale enumerate in anexa acelui act normativ sa expire". Astfel, procedura insolventei va putea fi deschisa si fata de Tractorul si, aproape sigur, valorificarea bunurilor societatii nu se va mai efectua ca module functionale, ci in mod individual, bun cu bun. Aceasta ar putea avea ca efect scaderea valorii activelor societatii si a sumelor de distribuit catre creditori si actionari. (S.D. - ZIUA De Cluj)
Reluarea activitatii, improbabila
In plus, reluarea activitatii productive pe fosta platforma industriala
"Tractorul" devine improbabila.
"Acesta nu este un scenariu ipotetic, existand in mod cert un interes in privinta desfasurarii in acest mod a evenimentelor", sustine Andrei Cionca, aratand ca pe rolul Tribunalului Brasov si pe cel al Tribunalului Bucuresti exista inregistrate contestatii impotriva licitatiei de desemnare a lichidatorului Tractorul, insotite de catre cereri de suspendare a derularii contractului de lichidare a acestei societati, pe calea ordonantei presedintiale. La termenul de judecata din 10 mai a contestatiei de la Tribunalul Bucuresti, reprezentantul Maestro a formulat cerere de amanare a judecatii, obtinand un termen de doua saptamani, ceea ce, potrivit reprezentantilor CIT, ar demonstra "interesul din partea anumitor persoane de a tergiversa si sicana cat mai mult rezolvarea acestui litigiu. (S.D. - ZIUA De Cluj)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.