Astfel, discriminarea la locul de munca imbraca noi forme care se alatura celor vechi, cunoscute deja, se arata in Raportul global al Biroului International al Muncii (BIM) privind discriminarea la locul de munca. Lansat ieri in Romania, la cinci zil
Astfel, discriminarea la locul de munca imbraca noi forme care se alatura celor vechi, cunoscute deja, se arata in Raportul global al Biroului International al Muncii (BIM) privind discriminarea la locul de munca. Lansat ieri in Romania, la cinci zile dupa lansarea la Bruxelles, Raportul semnaleaza aparitia unor noi forme de discriminare: stilul de viata nesanatos, orientarea sexuala, predispozitia genetica pentru anumite boli etc.
"Discriminarea bazata pe stilul de viata ridica intrebarea: care este granita dintre dreptul angajatorului de a impune anumite cerinte la locul de munca si libertatea angajatului de a-si alege stilul de viata? Discriminarea este un fenomen insidios, multidimensional, schimbator si de aceea greu de cuantificat", ne-a declarat Cristina Mihes, reprezentantul BIM in Romania. Ea a subliniat ca, in pofida unor progrese inregistrate in privinta statutului femeilor pe piata muncii, discriminarea cauzata de graviditate si statutul familial pare a fi in crestere in anumite tari. In plus, in toate statele membre ale UE, castigul mediu brut pe ora obtinut de femei este cu 15% mai mic decat cel al barbatilor, la nivelul intreprinderilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.