Emisiunea bilunara "La portile cerului", realizata de interpretul de muzica populara Grigore Lese (foto) pentru TVR Cultural a obtinut Marele Premiu, luni seara, la cea de-a XVII-a editie a Galei Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania
Emisiunea bilunara "La portile cerului", realizata de interpretul de muzica populara Grigore Lese (foto) pentru TVR Cultural a obtinut Marele Premiu, luni seara, la cea de-a XVII-a editie a Galei Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR). Din juriu au facut parte Nicolae Breban, Lucia Hossu Longin, Ilinca Tomoroveanu, Manuela Cernat, Dan Necsulea si Dan Pita, la concurs fiind inscrisi 160 de realizatori TV si 130 de programe.
TVR Cultural a mai obtinut premii la categoriile Portret - pentru "Sofia Enescu - amprenta unui bisturiu", realizat de Adrian Banuta - si Montaj si Emisiune muzicala - pentru "Baritonul George Petean la Londra", realizat de Elena Constantinescu, cameramanul Culturalului, Mihai Adrian Buzura, obtinand premiul pentru imagine, ex-aequo cu Marius Danci, de la TVR Timisoara. Tot un canal al Televiziunii publice, TVR, a obtinut premiile pentru Documentar de cultura "Calea Regala - Dinu Pilat", realizat de Mircea Plangau si Nicoleta Bratescu, pentru Serial - "La urgenta", al regizorului Andrei Zinca - si premiul "Jean Louis Calderon", pentru emisiunea "Atunci si acum".
Studioul regional TVR Timisoara a fost distins cu Premiul "Conditia umana" pentru emisiunea "Izolati in Romania", de Dite Dinsez, iar studiul din Cluj a obtinut premiul special al juriului pentru documentarul "1956. Revolutii esuate", regia lui Alin Gelmarean, scenariul Emese Vig.
Antena 3 a fost premiat pentru reportajul lui Adelin Petrisor "Guantanamo, periferia lumii libere", pentru jurnalul TV "Stiri Antena 3" si pentru clipul campaniei promo.
Postul Realitatea TV a obtinut premiile pentru Talk-show, cu "100%", realizata de Robert Turcescu, si Documentar de calatorie - "Shamanii peruani", al lui Dan Chisu.
Premiul pentru Cronica de televiziune i-a revenit lui Radu Paraschivescu de la "Evenimentul Zilei", cel pentru Film documentar - postului TV Neptun, pentru "Omul care l-a vazut pe Dumnezeu", de Cosmin Nicolescu, iar premiul pentru producator independent - Adei Vertan. Premiul Opera Prima a fost obtinut de realizatoarea Lavinia Tanase de la Credo TV.
Anul acesta, la Gala APTR gazduita de Sala Amfiteatru a Nationalului bucurestean au fost acordate 21 de premii. (I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.