Primirea premierului demisionar, Nicolas Sarkozy, la presedintele in exercitiu, Jacques Chirac, a durat 45 de minute. La ora 16:45, Villepin a parasit Palatul Elysee, insotit, pana la iesire, de Jacques Chirac, care i-a facut un semn prietenesc cu ma
Primirea premierului demisionar, Nicolas Sarkozy, la presedintele in exercitiu, Jacques Chirac, a durat 45 de minute. La ora 16:45, Villepin a parasit Palatul Elysee, insotit, pana la iesire, de Jacques Chirac, care i-a facut un semn prietenesc cu mana, in momentul in care automobilul care il transporta s-a pus in miscare. Villepin a fost numit prim-ministru pe 31 mai 2005, a doua zi dupa victoria optiunii "NU" in referendumul asupra Constitutiei europene, succedandu-i in functie lui Jean-Pierre Raffarin. El a ramas in functia de sef al Guvernului 714 zile, amintesc agentiile internationale de presa.
Dominique de Villepin anuntase, inca de saptamana trecuta, ca isi va prezenta demisia in ajunul zilei transferului prerogativelor prezidentiale si a preluarii stafetei de catre Nicolas Sarkozy. conform uzantelor, el va gestiona, in continuare, problemele curente, pana cand noul presedinte va numi viitorul premier. La Matignon, transferul de putere este prevazut pentru maine, la ora 11:00. Numele cel mai vehiculat in presa in legatura cu succesiunea lui Villepin la sefia Executivului este cel al lui Francois Fillon, consilier de presa al presedintelui ales, Nicolas Sarkozy.
Pentru aseara era programat discursul televizat al presedintelui in exercitiu, Jacques Chirac, adresat intregului popor francez, pe care l-a condus timp de 12 ani, de-a lungul a doua mandate. Astazi, Jacques Chirac paraseste Palatul Elysee, pentru a permite instalarea oficiala a succesorului sau, Nicolas Sarkozy. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.