Liderul PNG se vede copresedinte alaturi de Emil Boc in polul dreptei.

Un milion de dolari - aceasta este suma pe care Gigi Becali ar fi fost dispus sa i-o ofere lui Traian Basescu pentru sustinerea campaniei electorale. "Pina la un milion de dolari eram dispus sa cheltuiesc pentru sustinerea lui Basescu. Suma nu conta la mine.

N-am contribuit cu nici un leu, pentru ca m-a refuzat. Mi-a spus ca are bani la partid", a declarat ieri, pentru Cotidianul, liderul PNG-CD.

In sponsorizarea lui Basescu ar fi urmat, potrivit lui Becali, sa fie inclusi si jucatorii Stelei. "Eu nu puteam da de unul singur o asemenea suma, asa ca as fi apelat la rudele mele, la prietenii mei si la jucatorii de la Steaua, care sint si ei familia mea. Jucatorii mei puteau face si ei o sponsorizare de 500 de milioane (de lei vechi - n.red.), pentru ca doar atit permite legea. Le dadeam eu banii, pentru ca apoi trebuiau facute actele, urma Curtea de Conturi sa verifice si tot asa", ne-a spus latifundiarul din Pipera.

Sebastian Lazaroiu, consilier si membru in stafful de campanie al presedintelui suspendat, Traian Basescu, ne-a declarat ieri ca nu stie ca presedintele sa fi primit o astfel de oferta din partea lui Gigi Becali. Lazaroiu nu excludea sa fi existat insa o discutie intre Basescu si Becali.

Gigi Becali nu vrea doar sa-l vada pe Basescu intors la Cotroceni, ci viseaza si la un tandem cu acesta, in fruntea tarii. Iar pentru asta ar fi dispus sa se alature unui pol de dreapta alaturi de PD si de PLD - un pol aflat sub conducerea sau eventual in tandem cu Emil Boc. "Un pol format din PD si PNG-CD ar fi ideal, e ceea ce cred eu acum. Eu pe domnul Boc il apreciez pentru ca face ceva, e luptator, as accepta sa fiu copresedinte. Nu e cazul sa speculati mai mult, pentru ca eu nu am vorbit cu nimeni despre asta. E ceea ce gindesc eu acum", sustine liderul PNG-CD. Obiectivele polului PD-PNG-CD ar fi simple: "Sa cistigam alegerile din 2008, cu 55-60%, sa schimbam Constitutia si sa scoatem de la putere comunistii din PSD si oligarhii din PNL".

Becali spune insa ca nu este aliatul neconditionat al lui Basescu. "Eu nu am fost niciodata pro-Basescu, ci doar impotriva oligarhilor. I s-a facut o mare nedreptate, acum cu suspendarea. Este posibil sa fim aliati politici in viitor, dar la fel de bine s-ar putea sa fim concurenti la alegerile din 2009."