Festivalul Filmului European s-a incheiat la Bucuresti cu doua seri de gala, pe 12 mai la E-Uranus si pe 13 mai la cinema Studio. Aflat la a doua editie, Premiul Publicului a fost oferit de catre Orange peliculei care a intrunit cel mai mare numar de
Festivalul Filmului European s-a incheiat la Bucuresti cu doua seri de gala, pe 12 mai la E-Uranus si pe 13 mai la cinema Studio. Aflat la a doua editie, Premiul Publicului a fost oferit de catre Orange peliculei care a intrunit cel mai mare numar de voturi din partea spectatorilor. Cele trei filme care au intrunit sufragiile publicului sunt "Bal-Can-Can" (coproductie Italia/Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei/Marea Britanie), castigator, si "Adevaratul Mos Nicolae" (Ungaria) si "Sarajevo, dragostea mea" (o coproductie Bosnia Hertegovina/ Germania/Austria/Croatia). "Bal-Can-Can" va fi proiectat in aceasta seara la E-Uranus, la ora 21.30.
Festivitatea de decernare a premiilor concursului Europa la liceu a avut loc pe 12 mai, la E-Uranus, un cinematograf in aer liber, unde vor fi proiectii de filme toata vara. Primele trei scurt-metraje castigatoare au fost: "Rugaciune" (Colegiul National Banatean Timisoara), "Full of wool" (Colegiul National Cantemir-Voda Bucuresti) si "Reteta" (Miguel de Cervantes Saavedra Bucuresti). Cele doua seri de Gala au oferit publicului intalnirea cu autorii filmelor care au fost difuzate. Carlos Iglesias, regizorul filmului spaniol "Un franc elvetian la 14 pesetas spaniole" a fost prezent la proiectia filmului sau, la E-Uranus, iar Didi Danquart a onorat cu prezenta sa spectacolul cu filmul "Offset" (coproductie Germania/ Romania, pe un scenariu de Cristi Puiu, Razvan Radulescu si Didi Danquart), la cinema Studio. Festivalul va continua in perioada urmatoare la Craiova (11-13 mai), Timisoara (16-18 mai), Sibiu (17-20 mai) si Iasi (22-24 mai). (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.