Dupa ce forurile nationale de specialitate din fotbal, hochei pe gheata si rugby au apelat la arbitri straini, luni seara si conducerea FR Baschet a decis sa apeleze la serviciile unor cavaleri ai fluierului de peste hotare, la fel cum a mai proce
Dupa ce forurile nationale de specialitate din fotbal, hochei pe gheata si rugby au apelat la arbitri straini, luni seara si conducerea FR Baschet a decis sa apeleze la serviciile unor cavaleri ai fluierului de peste hotare, la fel cum a mai procedat in urma cu cinci ani, la disputa finala dintre West-Petrom Arad si Dinamo. "FRB nu se poate erija in politie ca sa cerceteze acuzele unor cluburi. M-am saturat ca FRB sa tot fie acuzata de parti-pris-uri, functie de interesele de moment ale unora. Stiu ca este o decizie ce dezavantajeaza arbitrii romani de valoare, dar trebuie sa eliminam suspiciunile", a punctat presedintele Carmen Tocala.
Dupa meciurile explozive de la Ploiesti, unde scandalul a fost in floare, culminand cu acuzatia antrenorului pitestean George Ziguli, care a afirmat ca arbitrul international Marius Ciulin si-ar fi petrecut noaptea de dinaintea celei de-a doua partide intr-un bar din localitate impreuna cu oficialii clubului gazda, luni dupa-amiaza presedintele FRB a convocat la sediul federatiei staff-urile celor doua echipe implicate in finala. In prezenta reprezentantilor de la CSU Asesoft Ploiesti, investitorul Sebastian Ghita si presedintele executiv Alex Iacobescu, presedintele FR Baschet i-a solicitat reprezentantului pitestean, Aurelian Nicolae, probe care sa sustina acuzatiile la adresa arbitrului Marius Ciulin. "Nu sunt politist ca sa fac anchete si de aceea am solicitat probe, care nu mi-au fost prezentate", a spus Tocala. "Astfel, pentru a nu plana si alte suspiciuni asupra competitiei masculine, FRB a decis, la propunerea CCA, aducerea arbitrilor straini la meciurile trei si patru din finala", a continuat presedintele forului national. In acest sens, Tocala l-a contactat telefonic pe directorul executiv al FIBA-Europe, italo-canadianul Nar Zanolin, care i-a promis tot sprijinul in acest demers, urmand sa anunte in cursul zilei de azi componenta brigazii straine. Decizia luata luni seara va fi aplicata, conform precizarilor FRB, doar la cele doua partide care se vor disputa la Pitesti, joi si vineri, de la ora 17, iar arbitrii vor fi delegati direct de catre federatia europeana. "Decizia nu a fost luata de comun acord cu ambele cluburi, pentru ca CSU Asesoft Ploiesti doreste arbitri romani. Am cerut la FIBA-Europe delegarea arbitrilor straini doar pentru meciurile urmatoare, de la Pitesti, dar nu stim din ce tara vor veni. Baremul de arbitraj si costurile deplasarii oficialilor straini vor fi suportate de BCMUS Pitesti, deoarece au solicitat acest lucru, in scris, in finalul memoriului inaintat la FRB", a mai precizat Tocala, adaugand ca, a mai solicitat in scris echipei pitestene sa faca dovada acuzatiilor aduse de antrenorul George Ziguli, in caz contrar cazul urmand sa fie analizat de Biroul Federal. Reamintim ca, dupa primele doua meciuri disputate la Ploiesti, scorul general al finalei este de 1-1, BCMUS Pitesti castigand prima partida, cu scorul de 106-91, in vreme ce CSU Asesoft Ploiesti s-a impus in cea de-a doua intalnire, cu scorul de 89-67. Ultimul act al Diviziei A se disputa dupa sistemul "cel mai bun din sapte meciuri", ultimele trei partide fiind programate, alternativ, pe terenul finalistelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.