"... Stiai ca acum sunt mai multi oameni vii pe pamant decat au fost vreodata? Adica, daca ar vrea cu totii sa-l joace pe Hamlet in acelasi timp, n-ar putea, pentru ca n-ar fi destule cranii! Asta e povestea mea, pe care n-am de gand sa ti-o spun.
"... Stiai ca acum sunt mai multi oameni vii pe pamant decat au fost vreodata? Adica, daca ar vrea cu totii sa-l joace pe Hamlet in acelasi timp, n-ar putea, pentru ca n-ar fi destule cranii! Asta e povestea mea, pe care n-am de gand sa ti-o spun..." - Jonathan Safran Foer
Romanul tanarului prozator american Jonathan Safran Foer "Extrem de tare si incredibil de aproape" (Humanitas, colectia "Raftul Denisei", traducerea Andra Matzal) filtreaza lumea prin lentilele lui Oskar, copil supradotat, poate autist, poate doar dureros de precoce. Are o voce uneori exasperanta, alteori nemaipomenit de duioasa, de cele mai multe ori hipnotica — si un umor involuntar de zile mari. Ceilalti doi povestitori, la fel de enigmatici, sunt protagonistii unei iubiri mutilate, puse sub semnul unei alte tragedii a lumii moderne, si astfel ia nastere ruta narativa World Trade Center - Dresda - Hiroshima, ca o punere in abis a durerii mai multor generatii. Emotia pe care o transmite aceasta carte este dublata de componenta ei vizuala. Volumul va fi lansat azi (orele 16.00, la Centrul Cultural American din Bucuresti) in prezenta lui Kathleen Kavalec, Simona Kessler, Radu Paraschivescu, Alexandra Rusu, Ovidiu Simonca, Cristian Teodorescu si Denisa Comanescu si va fi urmata de o videoconferinta cu autorul. Cartea "extrem de duioasa", recomandata astfel de catre Salman Rushdie, va fi ecranizata de Warner Brothers. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.