Daca vrei sa te imbogatesti ca jurnalist, aparitia „pe sticla" e cea mai buna solutie.Desi studioul lui de la OTV arata
foarte saracacios, Dan Diaconescu
traieste pe picior mare Suplimentul „Averile din presa romaneasca" al „Saptaminii Financiare", desi e recomandat de directorul editorial al ziarului, Gabriela Vranceanu-Firea, drept „o radiografie a situatiei financiare a celor care au ca meserie jurnalismul", este realizat destul de neprofesionist. Gasesti declaratii vagi, aproape „metaforice", sau doar cu CV-ul celui care a acceptat sa raspunda anchetei, linga materiale realizate de jurnalistii „Saptaminii Financiare" in care sint reproduse date de la Registrul Comertului (capital social al firmelor, cota de participare etc.), in unele cazuri fiind amintite firme la care jurnalistii sint angajati, nu actionari. Apoi, din supliment lipsesc nume importante din televiziune, cum ar fi Andreea Marin sau Mihaela Radulescu, Firea justificind aceasta absenta prin faptul ca „ne-am aplecat doar asupra celor care fac gazetarie pura, fara conexiuni cu divertismentul". In schimb, o gasesti in paginile suplimentului pe Teo Trandafir, care numai „conexiuni" cu divertismentul a avut pina acum. In fine, luind acest supliment cu rezervele de rigoare, exista totusi citeva date spectaculoase despre averile jurnalistilor romani, in special in cazul celor care lucreaza in televiziune.

In mod cert, din lista publicata de cei de la „Saptamina Financiara", unul dintre cei mai bogati oameni de televiziune este Dan Diaconescu. Ne putem face o idee din bunurile pe care le detine: doua vile, una in valoare de un milion de euro, alta de doua milioane de euro, un iaht, un avion Cessna si mai multe autoturisme scumpe (Bentley Flying Spur, Rolls-Royce, Infinity, Porsche, Alfa Romeo, Mercedes SLK).

Multe proprietati si bunuri detine, conform suplimentului, si Andrei Gheorghe: „O vila in Voluntari, impreuna cu sotia, un apartament si o vila in Bucuresti, doua apartamente in Constanta, o casa de vacanta in Mamaia, un teren la munte si unul la Urziceni, o casa de vacanta si teren linga Moscova". Cit despre autoturisme - un Audi A8, un Audi All Road si un Citroën Xsara. Asta ca sa nu mai vorbim de citeva sute de mii de euro in conturi si actiuni pe piata de capital.

Alti favorizati ai soartei si ai cistigurilor de pe urma televiziunii sint si sotii Zaharescu-Berecleanu. Ei au un imobil in Bdul Unirii, un altul in zona Parcul Carol, o vila in Pipera si o casa de vacanta la Breaza. Autoturisme: Citroën C4 Coupe si C8. Nici Andreea Esca nu sta rau: apartament in Baneasa, imobil in zona Armeneasca, vila la Snagov si un autoturism Volvo XC 90 V8.

Mai mult, televiziunea iti asigura un trai linistit si cind te lasi de ea. Florin Calinescu, de exemplu, care a renuntat sa mai fie asa de activ pe micul ecran, a ramas cu un apartament pe Bdul Barbu Vacarescu, un restaurant in Bucuresti, o casa de vacanta si un Range Rover. Numai bune pentru o pensie fara griji.