Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, s-a intalnit, ieri, cu procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, cu care a discutat despre cooperarea romano-americana in cadrul eforturilor de promovare a reformei Justiti
Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, s-a intalnit, ieri, cu procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, cu care a discutat despre cooperarea romano-americana in cadrul eforturilor de promovare a reformei Justitiei si de combatere a coruptiei, informeaza un comunicat al Ambasadei SUA in Romania.
Taubman a afirmat ca Romania a inregistrat progrese semnificative in ultimii ani in domeniul combaterii coruptiei, dar, cu toate acestea, este vital pentru credibilitatea continua a Romaniei fata de principalii parteneri ca acest progres sa se mentina. "Ultimele evenimente au ridicat unele semne de intrebare, atat in Washington, cat si in numeroase capitale europene, cu privire la directia actuala a eforturilor anticoruptie ale Romaniei", a spus Nicholas Taubman, potrivit comunicatului citat. Ambasadorul a reiterat asigurarile formulate de directorul FBI, Robert Mueller, procurorului general, Laura Kovesi, conform carora Statele Unite vor continua sa sustina aceste eforturi prin training si alte forme de sprijin pentru procurorii si anchetatorii romani. Oficialul american si-a exprimat aprecierea fata de "leadership-ul" lui Morar si fata de rolul vital al DNA. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.