Mare caz pe plan intern si international s-a facut si continua pe tema fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei. Sustinerea acordata de comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, pare exceptionala doar pentru cei care nu cunosc uzante
Mare caz pe plan intern si international s-a facut si continua pe tema fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei. Sustinerea acordata de comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, pare exceptionala doar pentru cei care nu cunosc uzantele. Simpaticul italian i-a sustinut la fel si pe taranisti, in numele solidaritatii PPE. Si ar sustine tot asa pe oricine afiliat la familie. Capisci?
E o simpla imagine succesul Monicai Macovei. In realitate, n-a facut nimic substantial pentru sistemul judiciar, ba dimpotriva. Ea se asociaza cu pretinsa anticoruptie a presedintelui Basescu si cu independenta pseudo-garantata de ei a Justitiei. Baloane de sapun. Sa vedem. I se atribuie contributia determinanta la integrarea europeana prin promovarea legislatiei necesare. Numai ca adoptarea legislatiei in cauza a facut-o mult hulitul Parlament, printre care odiosii 322. Ce a respins Parlamentul au fost abuzurile impotriva drepturilor omului, cum ar fi atribuirea catre procurori a dreptului de a intra in sisteme informatice private fara mandat, cum intra Securitatea prin case si confisca jurnale, de exemplu, pe cel al inginerului Ursu. Ordonanta Macovei urmarea perchezitia informatica neconditionata a cetatenilor Romaniei. Poate din nostalgie dupa procurorul comunist Gherghescu care era.
Ipocrizia Monicai Macovei e chiar gretoasa. Nu insist asupra faptului ca inainte de a fi ministru, pe banii extremei stangi mondiale (Fundatia Soros), apara tot felul de infractori, in numele unei "corectitudini politice" tipice stangii radicale. Ma refer doar la faptul ca isi flutura codita inocenta de aparatoare a dreptatii, in timp ce parintii ei stateau intr-o casa nationalizata, iar Justitia garantata de ea le dadea dreptate in detrimentul proprietarilor de drept. Dupa sentinta, a declarat fariseic ca ea nu se amesteca in treburile Justitiei. Serios? Dar chiar presupunand ca nu a intervenit pentru mami si tati, un minim obraz i-ar fi impus sa demisioneze imediat a doua zi. Faptul ca Justitiara Monica n-a demisionat dupa strigatoarea la cer nedreptate judiciara in favoarea parintilor ei a creat un precedent. Anume, continuarea discriminarii proprietarilor de drept. Nici nu-i de mirare ca Justitiara Monica n-a clipit cand presedintele Basescu a dictat cine trebuie sa fie presedintele CSM, anume, tov. Anton Pandrea, acelasi magistrat decorat de presedintele Ion Iliescu pentru zelul cu care a aplicat indicatiile sale pretioase si a declansat recursurile in anulare impotriva deciziilor definitive de restituire a proprietatilor catre proprietarii de drept. Pana atunci, Justitia fusese cea mai curajoasa institutie, pentru ca isi facuse datoria in conditii din cele mai vitrege. De atunci incolo, a fost timorata. Iar tandemul Basescu-Macovei a perpetuat timorarea, subordonarea Justitiei, sub pretext contrar. Fariseism de doi bani, gasca Basescu, Macovei, Stoica, Turcanii, Bocii, Videnii, Cocosii, Gainile et compania si sub aspectul luptei anticoruptie. Impostori care se dau cavaleri ai dreptatii, fiind de fapt corupti de corupti si favorizatori ai infractorilor. Cand era ministru al Justitiei, Stoica a dezincriminat bancruta frauduloasa, spaland de pacate tot felul de terminatori de banci, mai ales Bancorex. Am sa va spun cat de curand de ce cred ca adevarata dezinhibare a sistemului judiciar o produce foarte tanarul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu. Daca nu v-ati dat seama si singuri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.