Astfel, este necesar ca persoanele varstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile in spatiu liberl si frecventarea locurilor aglomerate. In cazul expunerii la soare, trebuie obligatoriu s
Astfel, este necesar ca persoanele varstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile in spatiu liberl si frecventarea locurilor aglomerate. In cazul expunerii la soare, trebuie obligatoriu sa fie folosite mijloace de protectie (palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire din tesaturi naturale in culori deschise). Pentru aceasta perioada, medicii recomanda cresterea consumului de lichide (2-4 litri pe zi) si evitarea unei alimentatii bogate in grasimi.
De asemenea, trebuie redus consumul de cafea si de bauturi alcoolice. Cand temperaturile sunt ridicate, dusurile si baile cu apa la temperatura pielii trebuie sa fie frecvente. In perioadele cele mai calde din zi nu trebuie facut efort fizic sustinut.
In agricultura, pe santierele de constructii, in halele industriale care nu au posibilitatea asigurarii unor conditii de microclimat corespunzatoare, activitatea se va desfasura dimineata si seara. In acelasi timp, trebuie sa fie luate masuri speciale de prevenire a riscurilor pentru sanatate la personalul care lucreaza in sectoarele cu temperatura ridicata si radiatii calorice, cum sunt laminoarele la cald, furnalele sau cuptoarele.
Conform legii, angajatorii trebuie sa modifice programul de lucru in conditiile impuse de temperaturile ridicate si sa distribuie angajatilor cantitati suficiente de apa minerala. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.