Scrisoarea pe care procurorul general, Laura Codruta Kovesi, i-a trimis-o presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, in care refuza audierea unor procurori de catre Comisia parlamentara de ancheta privind interceptarilor telefonice ilegale a
Scrisoarea pe care procurorul general, Laura Codruta Kovesi, i-a trimis-o presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, in care refuza audierea unor procurori de catre Comisia parlamentara de ancheta privind interceptarilor telefonice ilegale a starnit discutii aprinse in Biroul Permanent al Camerei de ieri. In scrisoare, Kovesi arata ca citarea unor procurori la o comisie parlamentara nu este in concordanta cu Constitutia Romaniei, fiind o "imixtiune in activitatea procurorilor". "Domnia sa (n.r. - procurorul general) este de o prostie tulburatoare", a sustinut in sedinta conducerii Camerei vicepresedintele PRM Lucian Bolcas. Cu afirmatia acestuia au fost de acord "mai multi colegi", dupa cum a dezvaluit secretarul PSD al Camerei, Valeriu Zgonea, care a aratat ca procurorul general a avut o "atitudine neprincipiala". "Ea nu a invatat drumul de la Medias la Bucuresti si ne spune noua ce sa facem!", si-ar fi exprimat nemultumirea un alt deputat. "Kovesi a jignit institutia Parlamentului", a mai spus Zgonea, precizand ca procurorii erau chemati la audieri pe chestiuni de procedura si de incalcare a drepturilor omului.   "RASPUNS JIGNITOR". "Kovesi vrea sa provoace un conflict intre institutiile statului... In unanimitate, membrii Biroului au considerat ca raspunsul «doamnei Luluta», cum ii zice Mircea Badea, este de-a dreptul jignitor pentru Parlament", a sustinut si Bolcas. "Face referire la Constitutie fara sa dea nici un exemplu de articol pe care noi l-am incalcat", a mai aratat Zgonea, anuntand ca Bogdan Olteanu va cere un punct de vedere Comisiei juridice si va trimite o scrisoare CSM cu privire la atitudinea lui Kovesi. Cristian Radulescu (PD) a parasit sedinta in urma unui schimb de replici cu Zgonea si deranjat de atitudinea majoritatii colegilor, care o criticau pe Kovesi. Aceasta a refuzat ieri insa sa creada ca afirmatiile referitoare la scrisoarea sa au fost facute in Parlament. Intr-o declaratie acordata Mediafax, Kovesi a precizat ca in scrisoarea adresata presedintelui Camerei Deputatilor s-au uzat termeni tehnici, "intr-un limbaj mai putin agresiv decat cel folosit in solicitarea de citare a unor procurori, raspuns construit pe argumente prevazute de Constitutie si de legile care garanteaza independenta justitiei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.