Produsul analizat contine o serie de aditivi alimentari care pot cauza diverse probleme de sanatate persoanelor sensibile. De asemenea, are in compozitie si grasimi vegetale hidrogenate care pot cauza dezechilibre organismului.  
Pentru unele persoane, praful de inghetata poate parea o solutie ingenioasa pentru prepararea rapida a unui desert dulce. Inainte de a ne apuca de treaba trebuie sa citim eticheta. Praful de inghetata cu aroma de capsuni Darling are in compozitie: "zahar, sirop de glucoza, grasimi vegetale hidrogenate, emulgatori: mono si digliceride ale acizilor grasi (E 471) si esterii acidului acetic cu mono si digliceride (E 472 a), proteina din lapte, stabilizator: fosfat monopotasic (E 340), lapte praf degresat, agenti de ingrosare: C.M.C. (carboximetilceluloza E468 sau E466 sau E469) si guma de guar (E412), aroma de capsuni, acidifiant: acid citric (E 330), colorant alimentar: rosu Ponceau (E124 a)". De pe eticheta produsului analizat lipsesc valorile nutritionale ale acestuia. O astfel de specificatie l-ar fi ajutat pe specialistul nostru sa analizeze mai in detaliu produsul in cauza.     
ANALIZA. Produsul rezultat dupa prepararea inghetatei rezultata din praful analizat este unul dezechilibrat nutritional, cu exces de zaharuri cu absorbtie rapida si index glicemic ridicat si grasimi vegetale hidrogenate. Acestea din urma sunt foarte periculoase pentru sanatate, cauzand dezechilibre ale organismului. Trebuie tinut cont de faptul ca majoritatea produselor de pe piata contin grasimi vegetale hidrogenate, astfel incat in corpul nostru ajunge o cantitate impresionanta. De asemenea, agentii de ingrosare utilizati consumati in exces au efect laxativ. Colorantul artificial rosu Ponceau poate provoca alergii persoanelor sensibile, ne spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Desi nu beneficiaza de etichetare nutritionala, din cauza continutului mare de glucide si grasimi, produsul are o densitate calorica ridicata.     CONCLUZII. Specialistul nostru mentioneaza ca produsul nu este indicat diabeticilor, supraponderalilor, obezilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, copiilor, suferinzilor de boli cardiovasculare si cancer.