Azi, ora 11:00, peronul de onoare al Palatului Elysée. Nicolas Sarkozy coboara din limuzina neagra si se indreapta spre Jacques Chirac. Este momentul predarii stafetei prezidentiale si al schimbului de generatii politice.

  Azi, ora 11:00, peronul de onoare al Palatului Elysée. Nicolas Sarkozy coboara din limuzina neagra si se indreapta spre Jacques Chirac. Este momentul predarii stafetei prezidentiale si al schimbului de generatii politice.     Palatul prezidential este in fierbere. Pentru ceremonia de azi a predarii "cheilor" resedintei oficiale a liderilor celei de-a V-a Republici, tot staff-ul lui Chirac a lucrat zi si noapte, la fel si masinile de distrus documente, dupa cum relateaza cotidianul Le Parisien. Noul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy, a ajuns la numarul 55 pe Bulevardul Rue Faubourg-Saint-Honoré, la intrarea principala a Palatului Elysée si a fost primit de catre Jacques Chirac, in cadrul unei ceremonii de transfer a puterii prezidentiale.     PLECAREA. Dupa ce fostul presedinte francez i-a predat stafeta lui Sarkozy, fostul sau om de incredere, pe care nu l-a iertat niciodata pentru tradarea de a-l fi sustinut pe socialistul Eduard Balladur, pentru familia Chirac urmeaza cateva zile de vacanta si relaxare in Maroc, dupa cum relateaza The Telegraph. Acelasi cotidian mai scrie, intr-un articol de ieri, ca pentru Jacques Chirac nu urmeaza zile foarte senine, ci un destin bifurcat.   Pe de o parte, el isi va infiinta o fundatie care sa militeze pentru micsorarea discrepantei intre zonele sarace ale planetei si cele bogate, pentru impiedicarea deteriorarii climei, pentru schimburile interculturale.     JUSTITIE. Pe de alta parte, fostul lider al Hexagonului poate fi chemat in fata instantei, chiar in cursul verii, conform informatiilor din presa franceza, in dosarul finantarilor de campanie electorala, pentru perioada in care Chirac a ocupat fotoliul de primar al Parisului. El e acuzat ca ar fi permis plati din bugetul Primariei catre apropiatii sai sau prin intermediul firmelor care au castigat contracte de licitatie cu Hotel de Ville (Primaria pariziana).    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.