Festivalul a fost deschis de staruri internationale precum Bobby McFerrin, Joe Zawinul, Royston Maldoom, Missy May etc., Orchestra Simfonica din Viena, sub bagheta dirijorului Johnny Bertl, a completat oferta muzicala a serii, iar un ansamblu de dans format din 220 de copii si adolescenti au adus culoare pe scena amplasata in fata Primariei, transmite Compress. Programul muzical din acest an va sta sub semnul compozitorului ceh Leos Jancek. De altfel, unul dintre evenimentele cap de afis este punerea in scena a operei lui Jancek "Din casa mortilor" dupa textul literar al lui Dostoievski, spectacolul marcand in acelasi timp reluarea colaborarii dintre Patrice Chéreau si Pierre Boulez dupa o pauza de 30 de ani.
La capitolul teatru, accentul se va pune pe adaptari dupa Shakespeare. Un eveniment mult asteptat este spectacolul "Regele Lear" in regia lui Luc Bondy, directorul "Zilelor Vienei" (foto), la celebrul Burgtheater din capitala Austriei. Oferta festivalului mai include productii teatrale din intreaga lume, de la Statele Unite ale Americii si Canada pana la Coreea, Australia, India etc. Sub genericul "Into the City" festivalul cuprinde si intalnirea cu tanara scena muzicala si cu ritmurile balcanice, concertele desfasurandu-se in diverse locatii.
Tinand cont ca in perioada 5 - 26 mai Bucurestiul va fi si el prezent in capitala Austriei cu peste 150 de evenimente, se poate spune ca "Saptamanile Vienei" sunt serios concurate de "Zilele Bucurestiului", iar locuitorii si turistii vor avea de unde alege. (L.I.)