"Demagog", "generator de crize", "comunist veritabil", "actor de balci", "impostor" - sunt cateva dintre calificativele atribuite presedintelui suspendat de lideri ai PNL, in interventiile publice avute de acestia la sfarsitul saptamanii. Parlamen
"Demagog", "generator de crize", "comunist veritabil", "actor de balci", "impostor" - sunt cateva dintre calificativele atribuite presedintelui suspendat de lideri ai PNL, in interventiile publice avute de acestia la sfarsitul saptamanii. Parlamentarii si ministrii liberali l-au criticat dur pe Traian Basescu si pe apropiatii sai, indemand populatia sa voteze la referendum pentru demiterea presedintelui suspendat. Manifestarile fac parte din campania "Start pentru schimbare", lansata sambata si duminica de filialele PNL.
"L-a orbit puterea pe Basescu. Este un om cu o pregatire politica sumara si o gandire primitiva pentru care nu exista decat conceputul de <<dusman>>, nu de <<adversar politic>>", a afirmat sambata seful liberalilor, Calin Popescu Tariceanu, prezent intr-o emisiune la Realitatea TV. Tariceanu a amintit ca relatia sa cu Basescu s-a deteriorat incepand cu vara anului 2005 cand a renuntat sa mai demisioneze din functia de prim-ministru. In context, premierul a calificat drept "penibile si puerile" afirmatiile conform carora ar fi renuntat la demisie in urma unei discutii cu jurnalistul Sorin Rosca Stanescu si omul de afaceri Dinu Patriciu. Ieri, la Conferinta extraordinara a PNL Bucuresti, seful PNL a reluat mesajul anti-Basescu: "Nu vrem sa devenim o republica bananiera, condusa de un demagog, care nu mai doreste sa colaboreze cu nimeni". "Vom vota DA pentru Romania, o Romanie care nu este a lui Traian Basescu si a acolitilor din jurul lui", a spus Tariceanu.
Orban: "E un impostor"
In aceeasi Conferinta, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca Traian Basescu si Adrian Nastase sunt "o apa si-un pamant", adaugand ca, de cand a devenit presedinte, Basescu s-a comportat ca un "comunist veritabil". "Cum poate sa devina campion al deconspirarii Securitatii? Trebuie sa fii naiv, sa fii legat la ochi, pentru a nu-ti da seama ca Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii", a sustinut Orban.
El l-a ironizat pe presedintele suspendat, spunand ca liberalii ii vor rezerva acestuia postul de sef al flotilei de hidrobiciclete din Herastrau dupa ce va pleca de la Presedintie.
Tot ieri, Orban l-a numit pe Basescu "un impostor", fiind "omul lui Sorin Ovidiu Vantu". "Cine il sustine pe Traian Basescu? Realitatea TV. Cine este proprietarul Realitatii? Sorin Ovidiu Vantu. Cine il sprijina pe Traian Basescu? Sorin Ovidiu Vantu. Nu mai este Sorin Ovidiu Vantu omul lui Traian Basescu, ci a ajuns Traian Basescu omul lui Sorin Ovidiu Vantu, asa cum Traian Basescu este omul lui Bucsaru, Vulpescu, etc. Este omul lui Elena Udrea, omul lui Dorin Cocos. Este un impostor. Va rog sa nu salvati pielea lui Traian Basescu", a declarat Orban. In replica, Vantu a declarat, conform Mediafax, ca Orban face parada de cunostintele sale de istorie. "Domnul Orban vrea sa spuna ca Traian Basescu este barbatul tuturor femeilor si femeia tuturor barbatilor. Credeam ca de data asta domnul Orban vine cu o acuza serioasa. (...) Altceva nu am ce sa comentez, declaratia (lui Orban - n.red.) este in logica unei lupte de campanie electorala. Nu am relatii cu nici unul dintre acesti oameni. Imi pare rau ca se aduc astfel de acuze, eu imi vad de treburile mele", a spus Vantu.
Realitatea TV a precizat ca asteapta argumente de la Orban, solicitand sa precizeze daca si-a exprimat o parere personala sau declaratia sa reprezinta pozitia oficiala a PNL. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.