Prin intermediul serviciilor de tip multifunctional, poti fi in contact non-stop cu prietenii pe net sau pe mobil.

In cinci ani, hiperconectivitatea
va deveni o necesitate pentru orice
participant la viata sociala Un numar tot mai mare de aplicatii multifunctionale se lanseaza intr-un ritm accelerat, permitindu-le utilizatorilor nu doar sa trimita SMS-uri sau mailuri, ci si sa profite de conexiunile non-stop, trimitind un mesaj pe mai multe canale media in acelasi timp si mentinind contactul cu apropiatii 24 de ore din 24, potrivit BBC.

Trendul a luat startul o data cu retelele de tip MySpace, Bebo si Facebook. Pe primele doua, un utilizator poate posta descrieri detaliate ale modului in care isi petrece ziua sau imagini video „live", care pot fi accesate si vizionate inclusiv pe telefonul mobil. Jaiku, un serviciu de „microblogging", continua aceasta moda, Jyri Engestrom, reprezentantul sau, considerind ca, „in cinci ani, hiperconectivitatea va deveni o necesitate pentru oricine care vrea sa fie un participant la viata sociala". Pe Jaiku, prietenii isi pot urmari reciproc viata cotidiana, comentindu-si-o prin intermediul telefonului sau al Internetului. „E un serviciu ambiental, nu deranjant. Poti sa vezi ce fac amicii tai cind si cum vrei, fie prin mobil, fie prin pagina de web a Jaiku sau pe site-urile lor", detaliaza Engestrom.

Twitter, un serviciu asemanator, care a beneficiat insa de mai multa atentie din partea media, ofera un alt avantaj, sustine cofondatorul sau, Biz Stone: „Te tine hiperconectat, dar, ceea ce e crucial, nu te forteaza sa raspunzi, ca un e-mail. Nu exista asteptarea vreunui reply". Kyte TV este si mai revolutionar, propunindu-si sa devina un rival al televiziunilor traditionale, dupa cum afirma cofondatorul sau, Daniel Graf. Utilizatorii Kyte TV creeaza un canal live, cu fotografii si filme, care poate fi urmarit de mii si mii de oameni, oriunde pe glob, prin intermediul telefoanelor mobile. Vizionarea se face in timp real, iar utilizatorii pot chiar vota evenimentele care le sint aratate.