Deflagratia s-a produs in apropiere de biroul local al KDP din Makhmur, un oras situat in apropiere de Erbil, capitala provinciei Kurdistan. Un atac comis sambata dimineata, in apropierea orasului Mahmudiyah, la 30 de kilometri sud de Bagdad, impotri
Deflagratia s-a produs in apropiere de biroul local al KDP din Makhmur, un oras situat in apropiere de Erbil, capitala provinciei Kurdistan. Un atac comis sambata dimineata, in apropierea orasului Mahmudiyah, la 30 de kilometri sud de Bagdad, impotriva unei patrule formate din sapte militari americani si un translator irakian, s-a soldat cu uciderea a cinci militari din contingentul SUA si disparitia altor trei. Unele surse afirma ca printre cei cinci care si-au pierdut viata s-ar fi aflat patru americani si translatorul irakian. Cercetarile vor stabili realitatea. Armata americana a realizat baraje pentru a verifica vehiculele, pana la Fallujah, care se afla la 50 de kilometri vest de Bagdad, noteaza Mediafax. Orasul Mahmudiyah face parte din "triunghiul mortii", unde activeaza militantii sunniti. Atacurile impotriva militarilor americani sunt frecvente in Irak, materializandu-se, in special, prin atentate cu bomba sau schimburi de focuri. In ultimele 12 luni a crescut si numarul rapirilor. Armata americana a anuntat, ieri, desfasurarea a 4000 de oameni pentru cautarea celor trei militari de la Mahmudiyah.
Gruparea "Statul islamic din Irak", o miscare asociata retelei teroriste Al-Queda, a transmis, printr-un mesaj postat, ieri, pe Internet, ca detine mai multi soldati "cruciati" capturati in urma cu o zi, intr-un atac desfasurat la sud de Bagdad, noteaza Reuters. "Vom oferi detalii complete ale acestei misiuni binecuvantate de indata ce vor fi disponibile", se afirma in mesaj. Gruparea nu a precizat nici numarul exact al militarilor pe care pretinde ca ii are in captivitate si nici nu a prezentat vreo dovada care sa sustina cele afirmate. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.