CarpatCement Holding relanseaza programul de responsabilitate sociala "Bucurestiul Respira" si va planta o padure de protectie de peste 28.000 de metri patrati in comuna Copaceni, judetul Ilfov, cu un efort financiar de aproximativ 55.000 de euro. Pr
CarpatCement Holding relanseaza programul de responsabilitate sociala "Bucurestiul Respira" si va planta o padure de protectie de peste 28.000 de metri patrati in comuna Copaceni, judetul Ilfov, cu un efort financiar de aproximativ 55.000 de euro. Proiectul incepe azi.  Programul este organizat in parteneriat cu Asociatia Expertilor de Mediu, Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti, "Apele Romane" Giurgiu si Rebu SA. Anul trecut, prin acelasi program au fost plantati copaci pe o suprafata de 20.000 de metri patrati in comuna Cornetu. Proiectul a aparut ca urmare a faptului ca Bucurestiul s-a schimbat, sunt multe constructii in zona limitrofa, in detrimentul spatiilor impadurite si in dauna centurii verzi de protectie a Capitalei. Acest fapt a dus automat la cresterea nivelului poluarii in oras si la scaderea calitatii aerului.  
PRIMUL PAS. Programul "Bucurestiul Respira" a demarat in 2007 prin gasirea unui teren unde sa fie plantati arborii, astfel incat viitoarea padure sa aiba rolul de centura verde a Capitalei. Terenul a fost gasit in Copaceni, judetul Ilfov. "Padurea din Copaceni va fi formata din vegetatia deja existenta - catinisuri, plopisuri si salcete - , dar va fi consolidata prin elemente floristice care asigura un amestec mai bun si mai rezistent la intemperii, poluare sau atacul daunatorilor. Vegetatia reintrodusa va contribui la marirea cantitatii de oxigen eliminat in atmosfera, racorirea climatului in perioada caniculei prin cresterea umiditatii aerului, preluarea unei parti din noxele eliminate in aer provenite de la autovehicule, reducerea prafului, a germenilor patogeni si a incidentei bolilor respiratorii, diminuarea zgomotului, protejarea resurselor de apa, prevenirea si ameliorarea efectelor produse de inundatii si scaderea nivelului panzei freatice", a spus vicepresedintele AEM, Florin Vasiliu.  
CURATENIE. Proiectul a inceput prin curatarea terenului pentru plantare - plin de deseuri de toate tipurile, in special plastic si PET, deseuri industriale si provenind din constructii si reamenajarea locuintelor. S-au adunat 66 de metri cubi doar de plastic si PET. CarpatCement a initiat programul "Bucurestiul Respira" ca raspuns fata de diminuarea drastica a centurii verzi a Capitalei, formata din paduri de protectie care au menirea de a reimprospata aerul, in timp ce impiedica praful sa intre in oras.  
 rol "Vegetatia va contribui la marirea cantitatii de oxigen eliminat in atmosfera, racorirea climatului in perioada caniculei prin cresterea umiditatii aerului, preluarea unei parti din noxele eliminate in aer provenite de la autovehicule"
Florin Vasiliu vicepresedinte AEM


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.