A fost primul crainic al Televiziunii Romane. Si-a inceput activitatea in radio la varsta de 24 de ani. Din a€™60 a intrat in televiziune si aici a ramas. Nu stie sa faca altceva, asa cum ne-a marturisit. Astazi, Florin Bratescu isi anivers
A fost primul crainic al Televiziunii Romane. Si-a inceput activitatea in radio la varsta de 24 de ani. Din a€™60 a intrat in televiziune si aici a ramas. Nu stie sa faca altceva, asa cum ne-a marturisit. Astazi, Florin Bratescu isi aniverseaza ziua de nastere.   "Antena 1, copilul meu de suflet""Cel mai bucuros am fost cand am inceput sa realizez o emisiune care a avut foarte mare succes la public, «Reflector», pe care am lansat-o, iar cea mai trista a fost ziua in care nu mi s-a mai permis sa fac aceasta emisiune. Era pentru prima data cand se puteau realiza niste accente critice la adresa celor mari. Am avut intotdeauna aderenta foarte mare a telespectatorilor. Am fost foarte bine primit, pentru ca am fost primul crainic al Televiziunii Romane. Oamenii considerau ca, fiind primul crainic barbat, asa trebuie sa se comporte un barbat. Au luat de buna si stangaciile inerente inceputului si, in contextul evolutiei, aparand seara de seara, fiind unic, era normal ca lumea sa ma indrageasca. Nu aveau pe altcineva pe cine. Televiziunile particulare care s-au nascut dupa a€™89 au preluat cate ceva din experienta televiziunii de stat. Pe parcurs, evolutia televiziunii particulare a fost spectaculoasa in raport cu televiziunea de stat care a ramas anchilozata pe anumite formate de emisiuni deja depasite de anii care au urmat. Postul Antena 1 s-a impus in primul an printr-o politica de inceput - o televiziune de film si de stiri. Unul din sloganuri mergea pe ideea de mereu aproape de oameni, reflectand din doleantele lor in programele televiziunii. Am reusit in relativ scurt timp sa cucerim piata cu un numar foarte mare de telespectatori. Aprecierile oamenilor de pe strada care mi-au adus cele mai mari satisfactii au fost masura in care ma asigurau ca sunt fani ai Antenei 1. Nu stiu daca am contribuit direct la evolutia unor oameni de televiziune care au devenit vedete, termenul de «vedeta» fiind destul de pretios. Sunt o serie de oameni de care ma leaga niste inceputuri frumoase in ale televiziunii. Unul dintre cele mai graitoare exemple ar putea fi Alessandra Stoicescu. Cea mai mare realizare a mea este Antena 1. Este copilul meu de suflet, pentru ca aceasta televiziune a pornit cu enorm de mult suflet nu numai din partea mea, ci din partea tuturor celor care au constituit nucleul de baza. Cred ca si la aceasta ora putem sa ne laudam cu faptul ca Antena 1 reprezinta o mare familie. As face totul de la inceput asa cum am facut-o si pana astazi. Raman un pasionat al televiziunii si, din acest punct de vedere, nu as face altceva. As regreta doar faptul ca a€™89 nu m-a prins la varsta de 30 de ani. Ce-mi doresc cel mai mult este sa vad Antena 1 pe locul 1."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.