Domnul Franco Frattini, vicepresedinte al Comisiei Europene, comisar european pentru Justitie, nu-si ascunde ingrijorarea fata de ultimele evolutii din Justitia romana. Noul ministru roman al Justitiei a cerut recent revocarea procurorului DNA, Doru
Domnul Franco Frattini, vicepresedinte al Comisiei Europene, comisar european pentru Justitie, nu-si ascunde ingrijorarea fata de ultimele evolutii din Justitia romana. Noul ministru roman al Justitiei a cerut recent revocarea procurorului DNA, Doru Tulus, invocand numarul prea mic de condamnari... Or, nu numarul condamnarilor este important, declara reprezentantul domnului Frattini, ci dovezile ca actiunea anti-coruptie inregistreaza progrese... Incidentul a lasat un gust amar in urma.
Revocarea procurorului Tulus este considerata si de unele organizatii profesionale ale magistratilor drept abuz. Societatea pentru Justitie (SoJust) il va reclama pe ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, forurilor europene, pe motiv ca face presiuni inadmisibile asupra procurorilor. Cine are dreptate? Indepartarea procurorilor din functie trebuie sa se intemeieze pe o evaluare obiectiva a faptelor.
Dificultati cu organizatiile profesionale si cu Consiliul Superior al Magistraturii a avut, insa, si doamna Macovei in timpul ministeriatului sau, numai ca dansa se bucura de mai mult prestigiu intern si international. O mustrare la adresa actualului ministru, din partea societatii civile, era de prevazut. De ce n-a cautat premierul Tariceanu sa o previna?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.