Romtelecom estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, va atrage 300.000 de noi clienti pentru serviciul de acces in banda larga ADSL, insa nu exclude posibilitatea ca numarul acestora sa fie mai mare, a declarat directorul general Georgios Ioannidis.
"Estimarea este conservatoare si ca numarul final de noi abonati ar putea fi mai mare", a declarat directorul Romtelecom. in prezent, serviciul ADSL al Romtelecom are 150.000 de clienti, dintre care 50.000 au fost adaugati in ultimele patru luni.
Romtelecom a mai anuntat joi ca dispune de 700.000 de porturi care permit conectarea prin tehnologia ADSL 2 A. Tehnologia ADSL 2A permite viteze maxime, la nivel teoretic, de pana la 24 Mbsec. Reprezentantii companiei au spus ca, in mod practic, vor putea oferi fiecarui client acces la viteza de 10 Mbps.
"Acest serviciu va deveni accesibil clientilor de indata ce studiile de marketing ale companiei vor arata ca piata este interesata de aceasta tehnologie", au declarat reprezentantii Romtelecom.
Romtelecom isi va dota reteaua cu 14 din cele mai rapide routere de mare capacitate din lume, Cisco CRS, din care exista doar trei in Europa de Est, ceea ce reprezinta un pas important pentru infrastructura de IT din tara noastra.
Routerul Cisco CRS (Carrier Routing System) este unul dintre cele mai rapide routere din lume si se adreseaza marilor operatori de trafic de date si voce. Prin intermediul noului echipament, traficul de date in interiorul retelei Romtelecom (intre echipamentele companiei) se va desfasura la viteza de 40 Gbps.
Actionarul majoritar este grupul elen OTE, cu 54,01% din capitalul social. Restul actiunilor (44,99%) sunt detinute de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.