Ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, a atras atentia, ieri, asupra sanctiunilor care se impun in cazul celor care sunt prinsi ca practica "turism electoral" la referendumul din 19 mai 2007. Pentru aceste cazuri, san
Ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, a atras atentia, ieri, asupra sanctiunilor care se impun in cazul celor care sunt prinsi ca practica "turism electoral" la referendumul din 19 mai 2007. Pentru aceste cazuri, sanctiunile sunt de natura penala, mergand pana la pedepse privative de libertate.
Ministrul a precizat "ca nu exista metode de prevenire a votului multiplu, dar cei care sunt prinsi ca au votat de mai multe ori vor fi aspru sanctionati". De asemenea, David a declarat ca numarul total al sectiilor de votare este de 17.294, iar pentru procesul electoral au fost finalizate listele electorale pe care figureaza 18.212.980 de alegatori. Ministrul de Interne a adaugat ca, potrivit informatiilor primite de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru romanii din strainatate au fost infiintate 176 de sectii de votare si au fost solicitate 508.000 de buletine de vot. Ministerul Apararii a infiintat noua sectii de votare in afara tarii, din care opt sunt destinate militarilor aflati in zonele de conflict, iar una pentru cei aflati pe fregata "Regina Maria". Ministerul Sanatatii va trebui sa prezinte o evidenta a persoanelor internate in spital si a modului in care acestea au ales sa voteze, urmand ca, in functie de decizia pacientilor sa se stabileasca unde vor merge urnele mobile. De asemenea, au fost tiparite 20.271.310 de buletine de vot, 20.047.597 de timbre autocolante si 87.265 de stampile de vot, toate acestea urmand sa ajunga la autoritatile locale pana luni, 14 mai. (Oana ROTARU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.