Grupul Rompetrol a inaugurat, ieri, prima benzinarie sub brand propriu in Franta, unde detine distribuitorul Dyneff, lansand, totodata, pe piata locala vanzarea de biocarburanti, prin retelele Rompetrol si Dyneff.
Prima benzinarie sub brandul Rompetrol in reteaua franceza se afla la Arzens, langa Carcassonne, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Rompetrol intentioneaza sa echipeze, pana la sfarsitul anului, aproximativ 30 de statii de benzina pentru distributia de Super Etanol E85. "Dezvoltarea distributiei de Super Etanol prin cele doua branduri ale sale de pe piata franceza, face ca TRG (The Rompetrol Group - n.r.) sa devina un jucator major pe segmentul biocombustibililor, care este in crestere rapida, continuand oferta de pionierat initiata de Dyneff inca din 1994", precizeaza comunicatul.
"Pe langa introducerea celor mai inalte standarde de calitate la produsele si serviciile furnizate consumatorilor francezi, dezvoltarea continua a Rompetrol si Dyneff pe piata franceza va avea un impact pozitiv asupra pietei de munca locale, creand noi locuri de munca si oportunitati de afaceri", a declarat Dinu Patriciu, directorul general al TRG.
Rompetrol Group a cumparat, in anul 2006, actiunile companiei petroliere Dyneff, prima intreprindere din Languedoc-Roussillon (2,2 miliarde de euro cifra de afaceri) care detine 22% din piata distributiei de carburanti din sudul Frantei, se arata intr-un articol aparut in cotidianul francez "Le Fogaro". Potrivit publicatiei, firma franceza detinea 4% din piata de profil, prin cele 185 de benzinarii pe care le detinea.
n