Politicienii nominalizati de Traian Basescu la mitingul de miercuri de la Cluj ca facand parte din grupul de oligarhi care indreapta decizia politica spre interesele lor si nu spre interesul general - au reactionat vehement fata de aprecierile fac
Politicienii nominalizati de Traian Basescu la mitingul de miercuri de la Cluj ca facand parte din grupul de oligarhi care indreapta decizia politica spre interesele lor si nu spre interesul general - au reactionat vehement fata de aprecierile facute de presedintele suspendat la adresa lor.
Viorel Hrebenciuc - caracterizat ca fiind "sforarul si artizanul suspendarii" i-a intors lui Basescu "amabilitatile", sustinand ca a negociat cu presedintele suspendat iesirea PD de la guvernare. "Imi cer scuze fata de membrii PD ca am negociat cu Basescu iesirea PD de la guvernare, care este opera lui", a afirmat liderul PSD. El a mai spus ca Basescu este "dovada vie a faptului ca alcoolul consumat excesiv dauneaza grav sanatatii mintale". Presedintele suspendat a respins imediat acuzatiile. "Am considerat ca este dezonorant sa port discutii cu un om politic de teapa lui Viorel Hrebenciuc. Pe unde trece el, miroase a frauda, a combinatii care depasesc bunul simt. Mirosul lui nu se gaseste nici la Palatul Cotroceni, si nici pe hainele mele, ci pe ale lui Verestoy Attila, Bogdan Olteanu sau Dan Voiculescu", a afirmat Basescu. "Ma vedeti pe mine negociind cu un sobolan rozaliu cum este Viorel Hrebenciuc?", a mai spus Basescu, care i-a transmis si un mesaj liderului PSD, Mircea Geoana. Potrivit lui Basescu, Geoana "trebuie sa stie ca a fost pacalit de Hrebenciuc si Ion Iliescu pentru a sustine actiunea de suspendare a presedintelui". Liderul PD, Emil Boc, a apreciat declaratiile lui Hrebenciuc drept o intoxicare. Fostul sef al statului Ion Iliescu a protestat si el fata de afirmatiile facute de Basescu, acuzandu-l de calomniere pe presedintele suspendat. "Nu i-am cerut niciodata lui Traian Basescu sa intervina pentru stoparea abuzurilor din cazul celor doua dosare mentionate, pentru ca despre asa ceva este vorba.
Ca fost presedinte al Romaniei si ca om politic responsabil nu-mi permit un astfel de comportament. Din pacate, minciuna este a doua natura a lui Traian Basescu!" - a sustinut Iliescu. Dan Ioan Popescu a spus ca nominalizarea sa este "o aberatie", iar "Basescu trebuie sa iasa din istoria politica si istoria Romaniei". Verestoy Atilla a spus, pentru Realitatea TV, ca nu este nici o problema ca a fost nominalizat printre alti colegi. (Roxana ANDRONIC)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.