Cu toate ca a fost nominalizat de 22 de ori la Premiile Emmy si Ian McShane a primit un Glob de Aur pentru rolul lui Al Swearengen, serialul „Deadwood" nu este nici pe departe hot.Produs de HBO, „Deadwood" exploateaza aceleasi teme pe care multe filme western au facut-o inainte si mult mai bine. Aceeasi lupta pentru prestigiu, onoare, aceleasi intrigi in jurul banilor si al femeilor. Asta nu ar fi nimic, pentru ca nimeni nu se asteapta ca in westernuri sa fie vorba despre chestiuni existentialiste. Numai ca „Deadwood" nu aduce nimic nou la acest capitol, nu face decit sa priveasca din acelasi unghi conflictele, povestile amoroase, relatiile de putere.

Despre personaje, nu se poate spune decit ca urmeaza, la rindul lor, tipologia clasica: prostituata, tilharul, rebelul s.a.m.d. Replicile lor sint lipsite de credibilitate, apartinind mai degraba unor literati pedanti decit unor curtezane, sau, la cealalta extrema, sint ostentativ agresive, pentru a reda mai bine „barbatia" protagonistilor.

Dl. Wu, unul dintre personaje, pare ca a gresit platourile de filmare: un batrinel bonom, de felul maestrului Myagi din „Karate Kid", care nu face decit sa ilustreze cliseele etnice. Oricit ar fi de marketat si premiat, „Deadwood" nu reuseste prea bine sa recupereze si sa relanseze ceea ce au realizat clasicii genului.