Comitetul Executiv al FRF de ieri nu putea sa ocoleasca "fierbinteala" ultimelor etape, cand stimulentele financiare au circulat intens prin campionat, insa la final, ca de obicei, nu s-a ajuns la nici o concluzie, iar banii negri pot circula in cont
Comitetul Executiv al FRF de ieri nu putea sa ocoleasca "fierbinteala" ultimelor etape, cand stimulentele financiare au circulat intens prin campionat, insa la final, ca de obicei, nu s-a ajuns la nici o concluzie, iar banii negri pot circula in continuare in voie prin fotbalul romanesc. Mircea Sandu s-a multumit sa arunce pisica in ograda lui Mitica, cerand ca LPF sa se ocupe de astfel de treburi, fiindca ea organizeaza competitia, si la Parchet, care ar trebui sa-i ancheteze pe oamenii din fotbal. In schimb, Dragomir a venit cu propunerea ca declaratiile de genul "am dat bani la arbitri", "am motivat pe X", "am auzit ca Y s-a dat la o parte" sa fie anchetate, iar daca cel care face afirmatiile nu le poate proba, clubul de care apartine sa fie depunctat. Ceea ce nu l-ar afecta in nici un fel pe Gigi Becali, campionul acestor manevre, fiindca reglementarea se refera strict la oficiali, iar el nu are nici o calitate la Steaua.
"Eu il chem si el imi spune <<Du-te, ma, am declarat>>. Si cu asta basta. Ii mai da sase luni suspendare. Sa se sesizeze LPF, ca e competitia lor, nu a FRF. Am discutat chiar azi (n.r. ieri) cu Dumitru Dragomir ca, daca doreste, Liga sa se sesizeze si apoi la randul ei sa faca o sesizare la Parchet. Parchetul trebuie sa se sesizeze asa cum a facut-o si cu alte articole de presa pentru ca chemarea la comisiile FRF nu e suficienta", a solicitat Nasu'. "Am auzit, pentru ca eu nu eram in tara, ca Gigi Becali a spus ca la Pitesti, la meciul cu CFR Cluj, au fost anumite lucruri, iar apoi a spus ca probele pe care le are sunt discutiile avute cu patronul Cornel Penescu. Acelasi domn Penescu a recunoscut ca da prea putini bani arbitrilor si de aceea e furat, la fel si domnul Becali a spus ca a dat bani arbitrilor. Sa se sesizeze Parchetul pentru ca acesta este caz declarat de coruptie. Sa se faca ancheta, sa-i spuna pe arbitrii carora le-au dat bani, sa se autodenunte", a mai spus Sandu. Apoi i-a luat la tinta pe arbitri: "In continuare vad ca exista parti pris-uri pentru cei care au copii arbitri. Multi dintre acei copii n-au valoare si o spun cu toata puterea cuvantului meu. Si sunt inca sustinuti. Cand se va analiza vom vedea care este solutia. Nu nominalizez, dar nu sunt multi, se gasesc imediat. Comitetul Executiv a recomandat CCA sa aiba grija si sa taie tot ce se poate taia dintre arbitrii care nu au valoare, care au gresit substantial, sa promoveze tineri din sezonul viitor. Si ne vom tine de aceasta recomandare, pentru ca aceasta comisie sa isi faca datoria. Pentru greselile vizibile si grave, aceasta comisie trebuie sa aiba puterea sa elimine", a afirmat presedintele FRF. Apoi l-a luat de urechi pe Alexandru Tudor, care a inventat un penalty pentru Steaua la Urziceni si apoi a sustinut cu tarie ca a procedat corect. "M-a deranjat la Alexandru Tudor nu ca a gresit, ci ca n-a vrut sa recunoasca. Pur si simplu, n-a vrut, desi nu se dadea penalty acolo nici daca il atingea adversarul in faza aia. Pentru ca ala plecase, ce sa mai dau penalty intr-o faza din aia. Ii spun toti specialistii: "Bai baiatule, ai gresit! Las-o asa". Putea sa isi ceara scuze, sa spuna: "Am gresit, mi s-a pus pata". Dar nu te duci la televiziuni sa dai explicatii", a spus Sandu, care a promis ca le va interzice arbitrilor sa mai dea declaratii. "Habar nu am, nu e problema mea, eu merg la meci. E problema comisiei. Presedintele CCA mi-a spus ca vor fi arbitri romani la finala Cupei Romaniei. Punct. Daca vrea sa aduca straini, e treaba lui, nu a mea. Nu am legatura cu asta", a comentat Nasu posibilitatea de a avea arbitri straini la finala Cupei Romaniei.
Se aplica decizia TAS!
Comitetul Executiv de ieri a luat in discutie si cazul legat de palmaresul Politehnicii Timisoara. Chemat de FIFA la sedinta Comisiei de Disciplina a forului mondial, de marti, Mircea Sandu a cerut aplicarea deciziei TAS in sensul ca gruparea patronata de Marian Iancu este cea care a pierdut procesul cu societatea italianului Claudio Zambon (Politehnica din Liga a III-a), si nu echipa de juniori indicata de Comisia pentru Statutul Jucatorului a FRF! Astfel, FRF va trimite astazi la FIFA o scrisoare prin care va cere lamuriri in privinta aplicarii deciziei TAS, incercand sa obtina totusi pentru "Poli" dreptul de a purta acest nume la finala Cupei Romaniei. In cateva zile, FIFA va anunta oficial deciziile luate in sedinta Comisiei de Disiciplina de marti. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.