Desi platesc zeci si sute de mii de euro pe tratamente care mai de care mai fanteziste, vedetele de la Hollywood, si nu numai, ajung sa se automutileze, intr-o goana nestavilita dupa tinerete si perfectiune. La inceput fac mici retusuri, dupa care
Desi platesc zeci si sute de mii de euro pe tratamente care mai de care mai fanteziste, vedetele de la Hollywood, si nu numai, ajung sa se automutileze, intr-o goana nestavilita dupa tinerete si perfectiune. La inceput fac mici retusuri, dupa care se ajunge la operatii radicale, un caz de notorietate mondiala fiind cel al lui Michael Jackson, care deja nu mai poate face nimic pentru a reveni la un aspect decent.
La Hollywood, perfectiunea nu este de dorit, ci este de-a dreptul obligatorie. Nu sunt acceptate riduri, aripioare, pungi sub ochi, cute, nimic de fapt care sa dovedeasca faptul ca si actorul este un simplu om, care imbatraneste ca oricine. Se fac tratamente cu orice, si cu cat sunt mai extravagante, cu atat sunt mai cautate: masti cu aur, cu caviar, ciocolata, peelinguri cu acid, totul este obligatoriu pentru cei care doresc sa fie "in top". Cu toate acestea, exista si reversul medaliei, mult mai "nefericit", cu efecte uneori devastatoare. Excesul de tratamente sau operatii in loc sa apropie de ideal, mutileaza de fapt aspirantele la perfectiune.
Una dintre acestea este Melanie Griffith, care se pare ca a pierdut batalia cu varsta. Desi a dat mii si mii de euro pe operatii estetice, rezultatul este incredibil: la 49 de ani, pielea Melaniei arata ca a unei octogenare. Nici un chirurg-minune nu poate face nimic pentru actrita care a slabit extrem de mult, si care pare a fi "cotropita" de riduri si cute, atat pe fata, cat si pe corp.
Sotul acesteia, Antonio Banderas, de 46 de ani, i-a cerut acesteia sa nu se mai opereze de acum doi ani: "I-am spus ca vreau sa nu isi mai faca nimic, vom imbatrani amandoi impreuna, imi place de ea asa cum e".
Un alt exemplu uimitor este actrita Cate Blanchett care a aparut recent la un eveniment monden "toata numai piele si os" spre stupefactia celor din jur, care spera ca totusi aceasta sa-si revina. Conform specialistilor, Cate a tinut un regim de slabire extrem de dur, care a vlaguit-o, si care i-a adus mai degraba prejudicii, decat beneficii.
Printre sutele de vedete care sunt "fani ai bisturiului" se mai distinge si Donatella Versace, care, in urma nenumaratelor operatii estetice si a "zilelor intregi" de solar, a ajuns sa aiba un chip cel putin original, daca nu bizar. Injectarea constanta a buzelor cu toate substantele la moda, liftingurile si bronzul excesiv, au transformat-o pe aceasta intr-un personaj de film SF. Nu e de mirare ca fiica acesteia, Allegra, sufera de anorexie, care este provocata tot de o obsesie a aspectului exterior.
Totusi, campioana absoluta a operatiilor estetice pare a fi totusi mama lui Rambo, Jackie, care deja nu mai seamana cu nimic pe lume, si care nu mai are nici o bucatica de piele pe fata care sa nu fi fost taiata, injectata, ridicata sau pur si simplu "scurtata sau intinsa".
Se pare ca, in drumul spre glorie, multe staruri uita sa se mai uite cu adevarat in oglinda si, in cautarea tineretii vesnice, ajung sa fie niste batrani deseori diformi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.